IMG_9664

23 januari 2018: JumpNRope Seminar in maart

Workout of the day (WOD)
For time:
50 Double-unders
5 Overhead squats, 85kg/60kg
40 Double-unders
4 Overhead squats, 85kg/60kg
30 Double-unders
3 Overhead squats, 85kg/60kg
20 Double-unders
2 Overhead squats, 85kg/60kg
10 Double-unders
1 Overhead squat, 85kg/60kg

Challenge of the month – Januari
Geen toegevoegde suikers eten

Vorig jaar kwamen Molly Metz en haar team van JumpNRope bij ons een double-under seminar verzorgen. De meervoudig wereldkampioen touwtjespringen leerde de deelnemers alles over het springtouw. Van progressies om de double-unders zo efficiënt mogelijk te doen tot het juiste materiaal, niets bleef geheim.

Kon je er de vorige keer niet bij zijn? Wil jij ook graag de double-under tot in de puntjes beheersen? Dan hebben wij goed nieuws.  Op dinsdag 6 maart om 18.30 uur komt het team van JumpNRope terug voor een nieuwe seminar.

Er zijn maximaal veertien plekken beschikbaar en daar zijn er al een aantal van verkocht. Voor €65,00 kun jij één van de plekken bemachtigen. Inschrijven kun je doen bij de balie. Wij hopen natuurlijk dat jij van de partij bent!

381FAC56-D9E6-4B24-AAB4-D53FA05CC1BE

22 januari 2018: Gefeliciteerd coach Rodney!

Workout of the day (WOD)
“Rodney 41″
41 min AMRAP of:
2000m Row
41 Bench press, 42,5kg/30kg
41 Push-ups
* In teams van twee. Eén persoon werkt, de ander rust.

Challenge of the month – Januari
Geen toegevoegde suikers eten

Tijd voor een speciale birthday workout vandaag! Niemand minder dan coach Rodney is namelijk jarig. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag namens ons allemaal. Zoals je aan de workout kunt zien wordt hij vandaag 41 jaar oud. Hij houdt absoluut niet van roeien maar kan behoorlijk wat gewicht weg drukken. Een mooie traktatie al zeggen wij het zelf. Geniet ervan en geef hem een extra dikke knuffel (als je dat nog kan) op deze speciale dag!

 

2018-01-20-PHOTO-00002485

21 januari 2018: Newsflash!

Challenge of the month – Januari
Geen toegevoegde suikers eten

Afgelopen vrijdag heb je in de blogpost van Wesley kunnen lezen over de aankomende courses in onze box. Voor als je deze blog niet hebt gelezen, herhaal ik het hier vandaag nog eens voor jullie.

CrossFit Gymnastics Course – 3-4 februari 2018
Van handstands tot aan muscle-ups, het wordt allemaal doorgenomen tijdens deze cursus. Onder leiding van head coach Nathan Bird en assistent coach Joyce leer je progressies, krijg je tips over hoe je efficiënter kunt bewegen en leer je nieuwe trucjes. Je hoeft niet in het bezit te zijn van je CrossFit Level 1 om mee te kunnen doen. Je kunt meer informatie vinden over de cursus via deze link. Daar kun je jezelf ook opgeven voor de cursus bij ons in de box.

CrossFit Level 2 Trainer Course – 21-22 april 2018
Coaches opgelet! Voor iedereen die zijn coachingsvaardigheden naar het volgende niveau wilt brengen is er geen betere cursus. Het is verplicht dat je tenminste zes maanden ervaring hebt met coachen en dat je in het bezit bent van je CrossFit Level 1. Meer informatie lezen en jezelf inschrijven doe je via deze link.

CrossFit Culinary Ninja Workshop – 16 juni 2018
Wil jij weten hoe je jouw macro’s kunt opdelen en ze kunt combineren tot fantastische gerechten? Dan is deze workshop je op het lijf geschreven. Met chef Nick Massie, beter bekend als Paleo Nick, ga je een hele dag staan zwoegen in de keuken. Voor een overzicht van alles wat je gaat leren en hoe je jezelf kunt inschrijven kun je op deze link klikken.

E1CB45B8-429A-46EE-9008-A569AB4B0C99

20 januari 2018: Members Spotlight – Anton

Workout of the day (WOD)
Schaatsen bij de Jaap Eden IJsbaan vanaf 12:00 uur i.v.m. de CrossFit Level 2 Trainer Course.

Challenge of the month – Januari
Geen toegevoegde suikers eten

Anton is het voorbeeld van een gemotiveerde masters atleet. Hij kwam bij ons binnen op het moment dat hij veel bezig was met hardlopen. In de afgelopen jaren is hij niet alleen sterker geworden maar is hij ook veel harder gaan rennen. Het is net alsof ons programma werkt. Daarnaast is het ook een ontzettend aardige man en je leert hem vandaag nog beter kennen.  Lees meer

60781266-E01B-47DB-8C7A-B9EB4D1DB764

19 januari 2018: CrossFit Courses bij Reebok CrossFit Almere

Workout of the day (WOD)
10 rounds for time of:
10 Strict pull-ups
10 Strict ring dips

Challenge of the month – Januari
Geen toegevoegde suikers eten

De aankomende maanden hebben wij de eer om onze box beschikbaar te stellen voor een aantal cursussen van CrossFit HQ. Alhoewel wij het vervelend vinden dat er daardoor lessen komen te vervallen zullen wij in deze weekenden een passend alternatief vinden waar iedereen aan kan meedoen. In de blogpost van vandaag lees je meer informatie over de cursussen die eraan komen.  Lees meer

79BE6295-5A05-4A3A-831C-24BB068B7932

17 januari 2018: Locaties Europe en Meridian Regionals

Workout of the day (WOD)
With a 12 minute running clock, perform AMRAP of:
3 min Calorie Row
3 min Calorie Assault bike
3 min Calorie SkiErg
3 min Dumbbell burpees, 22,5kg/15kg

Challenge of the month – Januari
Geen toegevoegde suikers eten

Vorige week op de blog lieten wij jullie weten dat het CrossFit Games seizoen officieel ging beginnen. Sinds vorige week kan je jezelf inschrijven voor de grootste CrossFit competitie van de wereld. Dee CrossFit Games Open is de ultieme test van je fitheid waaraan iedereen aan kan meedoen.

Vijf weken lang doe je als deelnemer één workout per week en wordt je uitgedaagd om je grenzen te verleggen. De hele community komt achter je staan om net iets meer te doen dan je dacht te kunnen. Geloof ons, dit wil je absoluut niet missen. Heb jij je nog niet ingeschreven? Ga dat dan vandaag nog doen via de website van de CrossFit Games.

Niemand van onze box komt in de buurt om zich te kwalificeren voor de volgende fase van de competitie: de Regionals. Maar dat is geen reden om niet mee te doen. De beste atleten strijden uiteindelijk voor een ticket naar de Games en dat doen zij dit jaar wel heel dichtbij huis.

Van 18 tot en met 20 mei vindt de Europe Regional plaats in Berlijn, Duitsland. De Velodrom wordt omgetoverd tot een ware CrossFit arena waarin de beste CrossFit atleten het tegen elkaar opnemen. Zoek je het liever wat zonnigere op? Atleten uit het zuiden van Europa, Afrika en het Midden-Oosten doen twee weken later mee aan de Meridian Regional in Madrid, Spanje.

Kijk voor meer informatie over het seizoen op deze website. Wij hopen jullie allemaal te zien bij één van deze Regionals!

IMG_9607

16 januari 2018: Bring-A-Friend WOD

Workout of the day (WOD)
With a 10 minute running clock, perform AMRAP of:
12 Deadlifts, 70kg/47,5kg
9 Hang power cleans, 70kg/47,5kg
6 Push jerks, 70kg/47,5kg
* 1 minute on, 1 minute off.

Challenge of the month – Januari
Geen toegevoegde suikers eten

CrossFit is net als een recept. Je weet niet hoe het smaakt tot je het zelf hebt geprobeerd. Je kunt uren praten over wat CrossFit is maar de beste manier om daar achter te komen is door het te ervaren. Op zaterdag 27 januari organiseren wij daarom een speciale “Bring-A-Friend WOD” om jullie vrienden, familie en kennissen vrijblijvend kennis te laten maken met ons programma.

Om 12.30 uur gaan wij van start met een workout die voor iedereen toegankelijk is en tegelijkertijd je uitdaagt om je grenzen te verleggen. Als lid mag je zoveel mensen meenemen als je zelf wilt zonder dat er kosten aan verbonden zijn. Je kunt je voor de bring-a-friend opgeven zonder dat het je een credit kost via ons inschrijfsysteem (vanaf 20 januari). Heb je nog vragen of wil je meer weten? Laat het dan aan ons weten. Met wie zien wij jou de 27e verschijnen?

E6B6EB75-80D1-433C-B95D-198B4D40A1D6

15 januari 2018: CrossFit Health

Workout of the day (WOD)
Bench press 1-10-1-20-1-30

Challenge of the month – Januari
Geen toegevoegde suikers eten

Ben jij een liefhebber van wetenschappelijke artikelen met interesse in gezondheid? Wellicht is de nieuwe website van CrossFit er dan eentje om in de gaten te houden. Het nieuwe CrossFitHealth.com gaat niet over jouw gezondheid maar over de wetenschap achter belangrijke conclusies over gezondheid. Soms is niet alles wat het lijkt en dat probeert CrossFit aan het licht de brengen door verschillende artikelen te publiceren. Wie weet steek je er nog iets van op!

FullSizeRender

14 januari 2018: Newsflash!

Challenge of the month – Januari
Geen toegevoegde suikers eten

Volgend weekend vind er in de box weer een CrossFit Level 2 plaats. Hierdoor zal er weer een aangepast lesrooster zijn. Op zaterdag hebben wij weer een vervangende activiteit gepland. Om 11.30 willen we gaan schaatsen bij de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Iedereen is natuurlijk welkom  (ook aanhang dus!). Op zondag zullen we weer open gym uren zijn in de kleine ruimte van 8.30 – 11.30. Om 11.30 begint zoals altijd de yoga les.