IMG_7962

24 juni 2017: Maak je klaar voor een nieuw seizoen Spikeball

Workout of the day (WOD)
For time:
800m Run
30 Weighted ring dips, 20kg/15kg
30 Strict ring dips
30 Kipping ring dips
800m Run

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
10 uur Handstand hold

In de box zijn wij groot fan van het spelletje Spikeball. De variant van volleybal, waarbij je in teams van twee het tegen elkaar opneemt, daagt je uit op het gebied van coördinatie, nauwkeurigheid, wendbaarheid en balans. Ongeacht je vaardigheden, elk potje zorgt voor een hoop lol, gezelligheid en soms wat gezonde frustratie.

Vorig jaar organiseerde wij voor het eerst een klein Spikeball toernooi op het parkeerterein van de box. Een handje vol teams verscheen aan de start en het was zeker weten een geslaagde middag. Dit jaar willen wij wederom een toernooi organiseren.

Nu de zomer in volle gang is willen wij op zaterdag 29 juli de tweede editie van het Spikeball toernooi organiseren op het Almeerderstrand. Om 13.00 uur willen wij beginnen met de eerste wedstrijden. Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen wij bepalen hoe lang het gaat duren.

Je kunt je inschrijven voor het toernooi door een e-mail te sturen naar info@reebokcrossfitalmere.nl met als titel “Inschrijving Spikeball Toernooi”. Geef door met wie je komt en wat jullie teamnaam is. Je teamgenoot hoeft niet iemand van de box te zijn. Kan je geen partner vinden? Stuur ons als nog een e-mail en dan kijken wij aan wie wij je kunnen koppelen.

Nog niet bekend met Spikeball? Lees je dan in door onze blogpost van vorig jaar door te nemen. Daarin staat een kort filmpje van hoe het spel werkt en meer redenen waarom jij het een kans moet geven.

IMG_7957

23 juni 2017: Flip, carry, lift

Workout of the day (WOD)
4 rounds for time of:
50/35 Calorie Assault Bike
150 Double-unders
* In teams van twee.

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
10 uur Handstand hold

Wil jij leren hoe je zware banden kunt flippen? Hoe je een zwaar, lomp object zoals een yoke van A naar B brengt? Of wil jij grote stenen kunnen tillen alsof het niets is? Hou dan op zaterdag 8 juli van 13.00 uur tot en met 16.00 uur een plekje vrij in je agenda.

Op die dag organiseren wij namelijk een strong(wo)man workshop in de box. Onder leiding van coach Junior leer je de verschillende technieken uit deze discipline. Je gaat onder andere aan de slag met de yokes, farmer handles, sleds, atlas stones en tires. Het leren van deze bewegingen maakt je niet alleen een betere atleet in de box maar het helpt je ook om je kracht beter te benutten in het dagelijks leven.

Iedereen die sterker en explosiever wilt worden kan meedoen aan de workshop, ongeacht zijn of haar huidige ervaring en fitheid. Je kunt je inschrijven door te e-mailen naar info@reebokcrossfitalmere.nl met als onderwerp “Inschrijving strongman workshop”. Er is maximaal plek voor twaalf deelnemers. De kosten voor de workshop zijn €50,00 per persoon en kunnen op de dag zelf worden betaald. Als je vragen hebt laat het ons dan weten!

Schermafbeelding 2017-05-29 om 10.57.26

22 juni 2017: NO SH#T Thursday Meal – Preisalade met Gerookte Kip

Workout of the day (WOD)
A. Power snatch 3-2-2-1-1-1

B. “Isabel”
For time:
30 Snatches, 60kg/42,5kg

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
10 uur Handstand hold

Supersimpele salade vandaag die ook makkelijk voor te bereiden is. Erg handig voor mee naar je werk als lunch of als je in de avond geen trek hebt in iets warms, kan dit recept ook makkelijk als avondeten dienen.

Lees meer

IMG_7917

21 juni 2017: CrossFit en wielrennen, wielrennen en CrossFit

Workout of the day (WOD)
12 min AMRAP of:
200m Run
15m Handstand walk
30 second Handstand hold

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
10 uur Handstand hold

Bijna drie jaar geleden begon mijn zoektocht naar een goede activiteit om als fanatiek wielrenner de winter door te komen. Een lange duurtocht maken in winterse temperaturen is namelijk alleen een optie als je bevriezingsverschijnselen aan vingers en/of tenen geen probleem vindt. Voorgaande winters had ik mij daarom voornamelijk vermaakt met spinning, maar daar was ik dus echt op uitgekeken.

In mijn zoektocht kwam ik bij CrossFit uit en na een proefles begon ik enthousiast aan de beginnerslessen. In de winter twee keer in de week een uurtje CrossFit en in de zomer lekker wielrennen leek mij een perfecte combinatie. Maar twee keer in de week CrossFit werd al snel drie keer in de week en niet veel later werd dat onbeperkt. Ook de seizoenen begonnen een beetje door elkaar te lopen, want toen het fietsseizoen hoog en breed weer begonnen was, kwam ik erachter dat ik nog helemaal niet op de fiets geklommen was. Oepsss.

Ieder jaar fiets ik met mijn vader, mijn broertje en Steven een meerdaagse tocht in het buitenland. Mijn moeder rijdt in de auto mee, brengt de bagage van hotel naar hotel en zorgt voor eten, drinken en morele ondersteuning. Vorig jaar had Steven een geweldige vijfdaagse route door de Italiaanse Alpen uitgezet. Uiteraard kon de beklimming van de Stelvio daarbij niet ontbreken.

Omdat ik zo weinig kilometers op de fiets had gemaakt (lees: maximaal één keer in de week een lange duurtocht in plaats van minimaal drie keer in de week zoals de jaren daarvoor), vertrok ik ietwat zenuwachtig en onzeker richting Italië. In mijn achterhoofd had ik al de beslissing genomen dat dit mijn laatste fietsweek zou worden omdat ik teveel met CrossFit bezig was en te weinig met wielrennen. Het liefst had ik deze week misschien wel geannuleerd. Maar omdat ik mijn fietsmaatjes niet in de steek wilde laten, vond ik dat geen optie.

Dat was maar goed ook, want tot mijn grote verbazing ging het fietsen werkelijk waar fantastisch! Ik vloog over de bergen, kon heel veel kracht leveren, kreeg de pedalen lekker rond en zat heeeeeerlijk op mijn fiets! Het was misschien wel mijn beste fietsweek ooit. En dat met zo weinig fietskilometers ter voorbereiding. Dus ja, aan het einde van de week heb ik mijn beslissing om te stoppen met de jaarlijkse fietsweek heroverwogen.

Drie keer raden wat ik binnenkort ga doen. Yep, weer een week fietsen. Dit keer heeft Steven een geweldige route in de Pyreneeën uitgezet. Hoe ik het dit jaar heb aangepakt? Gewoon, net als vorig jaar: lekker veel CrossFit en maximaal één keer in de week een lange duurtocht. En nee, ik ben niet zenuwachtig dit keer. CrossFit, het lijkt wel of alsof het werkt.

IMG_7915

20 juni 2017: Members Spotlight – Lilian

Workout of the day (WOD)
“Air Force”
For time:
20 Thrusters, 42,5kg/30kg
20 Sumo deadlift high pulls, 42,5kg/30kg
20 Push jerks, 42,5kg/30kg
20 Overhead squats, 42,5kg/30kg
20 Front squats, 42,5kg/30kg
* Every minute, on the minute, perform 4 burpees.

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
10 uur Handstand hold

Eén van de liefste, aardigste dames die wij in de box hebben staat vandaag in de members spotlight. Lilian willen wij niet meer kwijt. Door haar werk traint zij vaak op verschillende tijden bij ons. Toch kan je haar regelmatig bij ons over de vloer vinden. Wat je zeker moet doen is haar vragen waar zij allemaal is geweest op de wereld. Zij zit vol met avontuurlijke verhalen. Lees haar antwoorden op onze vragen hieronder.  Lees meer

IMG_7911

19 juni 2017: Daar is hij weer…

Workout of the day (WOD)
For time:
10k Row
* In teams van drie of vier.

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
10 uur Handstand hold

Je leest de workout van vandaag helemaal goed. In een team van drie of vier heb je de taak om zo snel mogelijk tien kilometer te roeien. Iedere 250m moet je wisselen. Op het eerste gezicht lijkt dat niet zo erg maar zoals iedereen die hem al eens heeft gedaan kan bevestigen, deze workout is geen geintje.

Door de korte afstand die je moet roeien en de duur van de rust lig je aan het eind uitgeput op de grond. Naast de korte afstand en rust zijn daar ook nog je team genoten die ervoor zorgen dat de intensiteit extreem hoog is. Om er nog een schepje bovenop te doen linken wij de roeiers aan elkaar zodat je kunt zien hoe je het doet ten opzichte van de andere teams in je les. Kortom, maak je borst maar nat als je vandaag van plan bent om te komen.

De snelste tijd in de box op deze workout is 33:34 door Roy, Bram, Jordi en Kim. Ga jij daar vandaag onder? Om je daarbij te helpen heb ik een aantal videos voor je opgezocht die je kunt gebruiken om zo hard mogelijk te roeien. Verder is het belangrijk om goed samen te werken zodat je zo weinig mogelijk tijd verliest tijdens de transities. Trommel je training buddies op en zorg dat je vandaag intensiteit hebt gehad.  Lees meer

IMG_7913

17 juni 2017: Nieuw bij ons in het gebouw

Workout of the day (WOD)
“Jack”
20 min AMRAP of:
10 Push press, 52,5kg/38kg
10 Kettlebell swings, 24kg/16kg
10 Box jumps, 24”/20”

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
10 uur Handstand hold

Wellicht heb je het inmiddels al gezien. Timothy, één van onze leden, is zijn eigen fysiotherapie praktijk begonnen bij ons in het gebouw, genaamd Snel Herstel Fysiotherapie. Hij heeft onder andere Channa, Junior, Joyce en meerdere van onze leden behandeld om te zorgen dat zij fitter voor de dag verschijnen of om hun af te helpen van fysieke problemen.

Naast dat het fijn is dat hij bij ons in het gebouw zit beoefent hij zelf CrossFit. Daardoor kan hij beter inschatten wat de oorzaak is van je problemen en je op weg helpen met geschikte aanpassingen. Daarnaast hebben wij regelmatig contact met hem om jullie beter te kunnen helpen.

Kijk voor meer informatie op zijn website. Hij helpt je graag om weer helemaal de oude te worden terwijl je kunt blijven trainen. Hij heeft contracten met alle zorgverzekeraars waardoor je behandelingen meestal binnen de verzekering vallen. Volgende week zondag, 25 juni, om 12.00 uur is zijn officiële opening en jullie zijn allemaal uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Wij wensen Timothy veel succes!

IMG_7906

16 juni 2017: Trainen op vakantie 101

Workout of the day (WOD)
A.
Back squat 3-3-3-3-3

B.
“Tabata Pistols”
8 rounds for reps of:
20 sec Pistols
10 sec Rest

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
10 uur Handstand hold

Ieder jaar rond deze tijd schrijven wij een soort gelijke blogpost. De vakantie periode is begonnen. Sommige van jullie zijn al geweest, anderen hebben nog plannen om te gaan. Hoe dan ook, het is altijd fijn als je wat ideeën hebt over workouts die je kunt doen als je geen beschikking hebt tot een box. Lees meer

Schermafbeelding 2017-05-29 om 10.53.40

15 juni 2017: NO SH#T Thursday Meal – Indiase Curry

Workout of the day (WOD)
“J.T.”
21-15 and 9 reps for time of:
Handstand push-ups
Ring dips
Push-ups

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
10 uur Handstand hold

En vandaag gaan we voor Indisch gerecht. Dit recept bevat geen vlees, maar dat heb ik wel toegevoegd. Naast de curry heb ik 300 gr kipfiletblokjes gebakken en dat over mijn 4 porties verdeeld. Garnalen zouden hier ook zeker lekker bij zijn!

Lees meer