8F2E9E15-5945-4AE2-8F64-917C1FF9B0B7

16 december 2017: Records verbreken, baksels eten en champagne nuttigen

Workout of the day (WOD)
12 min AMRAP of:
9 Dumbbell thrusters, 15kg/10kg
1 Rope climb

Challenge of the month – December
Burpee challenge – zie whiteboard in de box

Traditiegetrouw sluiten wij het jaar weer af met PR’s, Pie’s & Champagne. Op 30 december nodigen wij je uit om van 9.30 uur tot 12.30 uur nog één keer een persoonlijk record te verpletteren en de bel te luiden. Vorig jaar ging dit hand in hand met de eerste Reebok CrossFit Almere bake-off.  In de blogpost van vandaag lees je alles wat je moet weten over deze dag.  Lees meer

IMG_9319

15 december 2017: Schalen is halen

Workout of the day (WOD)
“CrossFit Games Regional 12.2”
For time:
2000m Row
50 Pistols, alternating
30 Hang power cleans, 102,5kg/70kg

Challenge of the month – December
Burpee challenge – zie whiteboard in de box

Ja, je leest het goed. Vandaag staan er niet alleen vijftig pistols op het programma maar ook nog eens dertig cleans met 102,5kg voor de mannen en 70kg voor de dames. De voorgeschreven versie van deze workout is zeker geen grap. Net als altijd is alles te schalen natuurlijk.

Om dat zo goed mogelijk te doen hebben wij een video aan de blog toegevoegd van Jason Khalipa. Hij wist de workout tijdens de regionals in 2012 in 11:24 te doen. Dat is belachelijk snel zoals je vandaag zelf zult merken. Het geeft je ook een goed idee van hoe snel je moet blijven bewegen om de juiste stimulans te krijgen. Wees verstandig en schaal waar nodig! Lees meer

IMG_9318

13 december 2017: Terugblik op de CrossFit Liftoff

Workout of the day (WOD)
30 min AMRAP of:
10 Dumbbell Turkish get-ups, 22,5kg/15kg
10 L-pull-ups
100 Double-unders

Challenge of the month – December
Burpee challenge – zie whiteboard in de box

Vorige week kwam de CrossFit Liftoff 2017 tot zijn einde. Gewichtheffers, CrossFit atleten en recreationele lifters vanuit de hele wereld namen het tegen elkaar op. Een CrossFit workout, een snatch en een clean and jerk waren de events die de deelnemers moesten doen. In verschillende gewichtsklassen en categorieën werd er gevochten voor elke kilo en herhaling.

Voor veel mensen ging de competitie langs hun heen. Toch zijn er wat indrukwekkende prestaties neergezet die je zeker wilt terugkijken. Bij de laatste editie van de update show nemen Pat Sherwood, Rory McKernan en Tommy Marquez alle hoogpunten door. Check hem hieronder! Lees meer

EDB56F0E-5403-4EC5-86E3-81FB7CCE4BB7

12 december 2017: Schrijf je nu in voor de 90 day challenge

Workout of the day (WOD)
21-15 and 9 reps for time of:
Deadlifts, 102,5kg/70kg
Overhead squats, 60kg/42,5kg

Challenge of the month – December
Burpee challenge – zie whiteboard in de box

Op 1 januari start er weer een nieuwe editie van onze 90 day challenge. Inmiddels zijn de eerste inschrijvingen voor deze transformerende dertien weken al binnen. Jij kunt de volgende zijn die samen met ons zijn voornemens voor het nieuwe jaar kracht bijzet. Op deze pagina kan je alle informatie vinden over wat de challenge precies inhoud en de data voor de volgende challenge komen daar deze week op te staan.

Het maximaal aantal deelnemers voor de 90 day challenge is twaalf per editie. Geef jij je op vóór 27 december 2017 dan betaal je de early bird prijs van €399,-. Daarna zijn de kosten €499,- per inschrijving. Om jouw plek veilig te stellen voor de aankomende editie stuur je een e-mail naar info@reebokcrossfitalmere.nl met als onderwerp “Inschrijving 90 day challenge” met een korte motivatie over waarom jij wilt meedoen. Kort daarna sturen wij je een intakeformulier en plannen we een afspraak voor het intakegesprek.

Wacht niet langer en ga samen met ons de uitdaging aan. Wij helpen je graag om de volgende stap te zetten in je ontwikkeling naar een fittere versie van jezelf. 3…2…1…GO!!!

IMG_9306

11 december 2017: Members Spotlight – Ellen

Workout of the day (WOD)
“Tabata Assault bike”
Rest 1 minute
“Tabata Burpees”
Rest 1 minute
“Tabata Row”

Challenge of the month – December
Burpee challenge – zie whiteboard in de box

Ellen straalt van de energie en positiviteit. Geen uitdaging gaat zij dan ook uit de weg. Door weer en wind is zij nu alweer een aantal maanden in de box te vinden. Geniet van haar stukje in onze members spotlight. Je moet er wel even de tijd voor nemen maar daarna ken je haar zeker weten iets beter! Lees meer

IMG_9285

9 december 2017: Maak je klaar voor de Open

Workout of the day (WOD)
Find a 3RM Back squat

For time:
15 Back squats, 110kg/75kg
15m Handstand walk
12 Back squats, 110kg/75kg
15m Handstand walk
9 Back squats, 110kg/75kg
15m Handstand walk

Challenge of the month – December
Burpee challenge – zie whiteboard in de box

De Open, de grootste CrossFit competitie en de eerste stap van de CrossFit Games, is nog minder dan drie maanden van ons verwijderd. Vorig jaar deden er meer dan 130 mensen mee van onze box. Dit jaar gaan wij weer ons best doen om dit aantal te evenaren.

Je hebt in februari de kans om je optimaal voor te bereiden op wat er komen gaat. In onze box hosten wij namelijk voor het eerst de CrossFit Gymnastics Course. Je gaat tijdens de tweedaagse cursus helemaal op in alles wat met gymnastics te maken heeft. Handstand push-ups, muscle-ups, pull-ups, het kom allemaal aanbod. Wat je zeker weet is dat je na de cursus weggaat als een betere atleet met een betere controle over je eigen lichaam.

Wat deze editie extra leuk maakt is dat Joyce zal assisteren tijdens de cursus. Zet zaterdag 3 en zondag 4 februari maar alvast in je agenda. Om mee te doen hoef je niet in het bezit te zijn van je CrossFit Level 1. Registeren kan je doen via deze link. De kosten zijn $645,- per persoon. Heb je nog vragen? Laat het dan weten aan Joyce!

8 december 2017: Van 205 kilo naar 127 kilo

Workout of the day (WOD)
7 min AMRAP of:
7 Left-arm kettlebell snatches, 32kg/24kg
7 Right-arm kettlebell snatches, 32kg/24kg
7 Triple-unders

Challenge of the month – December
Burpee challenge – zie whiteboard in de box

Op de blog delen wij vaak inspirerende verhalen van mensen die met CrossFit hun leven compleet hebben veranderd. Vandaag is opnieuw zo een dag. Matthew Bickel begon toen hij op zijn zwaarst was. Na maanden lang constant hard te hebben gewerkt ging hij van 205 naar 127 kilo.

Nu kun je hem gerust een beest noemen. Hij was onlangs te gast bij CrossFit HQ voor een opname van een podcast over zijn indrukwekkende verhaal. Toen hij daar was deed hij samen met een aantal anderen een korte, intensieve workout. In één minuut zoveel mogelijk calorieën op de Assault bike. Matthew wist er maar liefst 76 te halen!!!

Kijk in de video hieronder terug hoe iedereen het er vanaf bracht. Hoe ver kan jij komen? Spring op de fiets en geef alles wat je hebt. Wij zijn benieuwd!

Lees meer