14237767_1297446180274642_6091716096114851593_n

22 augustus 2017: Zitten is het nieuwe roken…

Workout of the day (WOD)
15 min AMRAP of:
9 Front squats, 70kg/47,5kg
12 Toes-to-bar
15 Box jumps, 24″/20″

Challenge of the month – Augustus
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten in de bodem van de squat

Laatst hoorde ik wat ik eigenlijk al wist… Zitten is het nieuwe roken… Best wel schokkend, toch?

Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de gezondheidsrisico’s zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je lijf in slaapstand gaat als je (urenlang) stil zit? Deze slaapstand heeft uiteraard hele ongunstige effecten voor je stofwisseling. Lichaamsbeweging is daarom essentieel om je lijf in een goede conditie te houden. Daarnaast houdt beweging ook het brein in conditie. Ik heb al eerder een blogpost geschreven over de constatering dat je van sporten slim wordt. Door beweging neemt het aantal nieuwe neuronen namelijk toe in het gedeelte van de hersenen wat zich bezighoudt met geheugen en leren. Een actieve lijfstijl zorgt dus voor een beter geheugen.

Gelukkig zijn er best wel wat (leuke) manieren om de zitrisico’s te lijf te gaan:

  • Probeer ieder halfuur minimaal 2 minuten te gaan staan.
  • Haal niet voor al je collega’s koffie, maar enkel voor jezelf. Zo heeft iedereen zijn eigen beweegmomentje. Of nog beter; ga met een paar collega’s staand koffie drinken.
  • Maak een lunchwandeling.
  • Neem de trap in plaats van de lift of stap eens een paar verdiepingen eerder uit en ga verder met de trap.
  • Plan een (coachings)gesprek buiten.
  • Probeer iedere dag minimaal 10 minuten in de bodem van de squat door te brengen. Dus hupatee, aan de slag met de challenge!
  • Ga eens naar het koffieapparaat, de printer of het toilet op een andere afdeling.
  • Staat er bij jou op kantoor een sta-bureau? Maak daar dan eens gebruik van!
  • Kijk staand naar dit inspirerende college van prof. dr. Erik Scherder.
  • Kom iedere dag CrossFitten!

Welke ga jij uitproberen?

 

IMG_0492

21 augustus 2017: Start volgende maand met CrossFit

Workout of the day (WOD)
4 rounds for time of:
10 Power cleans, 60kg/42,5kg
20 Ring dips
50 Double-unders

Challenge of the month – Augustus
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten in de bodem van de squat

Wil jij na je vakantie weer in vorm komen? Klaar met de saaie routine van de sportschool en wil jij een omgeving die je support om je doelen te behalen? Geef je dan op voor de beginnerslessen die volgende maand van start gaan.

Op maandag 4 september en dinsdag 5 september staat de eerste les van de volgende editie op het programma. De eerste inschrijvingen zijn inmiddels al binnen en jij kunt nog bij deze groep aansluiten. In acht lessen, verspreid over vier weken, leer jij de fundamentele bewegingen van ons programma en maak je kennis met onze methode. Onze coaches nemen je bij de hand en zorgen ervoor dat jij klaar bent voor de reguliere lessen. Iedereen kan hier aan meedoen, ongeacht zijn of haar huidige fitheid, leeftijd of beperking.

Je kunt alle informatie over de beginnerslessen hier terug vinden. Inschrijven voor de lessen kun je doen door dit formulier in te vullen. Wij zullen contact met je opnemen per e-mail in de week voordat de lessen van start gaan. Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken er naar uit om binnenkort kennis te maken en je te helpen je doelen te behalen.

16195198_10211200659434606_9018114325794020189_n

19 augustus 2017: Members Spotlight – Suzan

Workout of the day (WOD)
5 rounds for time of:
30 Pull-ups
25 Wallball shots, 20lbs/14lbs

Challenge of the month – Augustus
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten in de bodem van de squat

Suzan werd heel snel verslaafd aan CrossFit en de box is inmiddels haar tweede thuis. Dagelijks kun je haar bij ons over de vloer vinden. Ik kan mij nog goed herinneren dat zij dit jaar voor het eerst meedeed aan de CrossFit Games Open. Na wat twijfels om mee te doen, ging zij de uitdaging aan en bleef zij zichzelf verbazen. In deze blogpost leer je deze bikkel beter kennen.

Lees meer

IMG_0450

18 augustus 2017: Spier-omhoog

Workout of the day (WOD)
6 rounds for time of:
18/15 Calorie Assault bike
12 Handstand push-ups
6 Muscle-ups
* In teams van twee. I go, you go.

Challenge of the month – Augustus
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten in de bodem van de squat

Net voor de kwalificaties van de Lowlands Throwdown staat de volgende skill day op het programma. Het is er niet zo maar één. Onder begeleiding van coach Joyce ga jij tijdens de skill day werken aan de “holy grail” van de CrossFit bewegingen, de muscle-up.

Gewapend met diverse drills en oefeningen gaat zij aan de slag om jou te helpen aan je eerste muscle-up. Zowel de ring muscle-up als de bar muscle-up komen aan bod. Verder voorzien wij je van de nodige tips en tricks om je de beweging nog efficiënter te laten uitvoeren.

Wil jij aanwezig zijn bij de skill day? Houd dan een plekje in je agenda vrij op zondag 27 augustus. Inschrijven voor de skill day is gratis. Je kunt de les vanaf zondag vinden in de app onder de specialisatie uren. Wees er snel bij want in totaal is maar plek voor veertig mensen. Voor vragen kun je ons altijd een berichtje sturen!

Schermafbeelding 2017-08-14 om 20.17.38

17 augustus 2017: NO SH#T Thursday Meal – Oosterse soep

Workout of the day (WOD)

A.
Find a 1-rep max of the following complex:
1 High hang snatch
1 Hang snatch
1 Snatch

B.
8 min AMRAP of:
3 Squat snatch, 60kg/42,5kg
3 Box jumps, 24”/20”
* Voeg elke ronde 3 herhalingen toe

Challenge of the month – Augustus
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten in de bodem van de squat

Een heerlijk simpele Oosterse soep deze week. Ik ben zelf niet zo dol op Oosters eten, dus ik denk dat ik hem zelf niet ga proberen, maar er zijn er vast genoeg die dit wel heerlijk vinden!

Lees meer

IMG_0435

16 augustus 2017: Maak kennis met Mick en Leine

Workout of the day (WOD)
For time:
1000m Row
25 Deadlifts, 110kg/75kg
750m Row
50 Toes-to-bar
500m Row
75 Sit-ups

Challenge of the month – Augustus
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten in de bodem van de squat

Misschien heb je het al gemerkt, ons coaches team wordt versterkt met twee nieuwe gezichten. Mick is momenteel bezig met het afronden van de ALO en doorliep onlangs de CrossFit Level 1. Voordat hij voor de groep kwam staan heeft hij ook meegelopen bij de beginnerslessen en de reguliere lessen. Inmiddels heeft hij al een aantal keer zelfstandig voor de groep gestaan. Daarnaast helpt hij ons met het verzorgen van andere groepstrainingen en een op een trainingen. Binnenkort zal hij ook te vinden zijn op onze pagina over het coaches team.

Leine is voor de zomervakantie begonnen met het assisteren van de kids lessen. Na de zomervakantie gaat zij op woensdag en zaterdag de CrossFit Kids lessen geven. Zij heeft al meerdere jaren ervaringen met het werken met kinderen en heeft ook onlangs haar CrossFit Level 1 behaald. In september gaat zij daarnaast de CrossFit Kids course doen. Net als Mick kun je snel haar stukje op de website vinden.

Wij wensen Mick en Leine onwijs veel succes. Wij hebben er honderd procent vertrouwen in dat jullie en de kids in goede handen zijn. Geef deze toppers een extra high five als je ze de volgende keer ziet. 3…2…1…GO!!!

IMG_0420

15 augustus 2017: Sterker dan sterk

Workout of the day (WOD)
Hang squat clean 3-3-3
Front squat 3-3-3
Split jerk 3-3-3

Challenge of the month – Augustus
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten in de bodem van de squat

Bij Reebok CrossFit Almere zijn wij fan van strongman oefeningen. Het tillen van aparte objecten zoals stenen, yokes, farmer handles en gigantische banden maken je beresterk. Dat niet alleen. Functioneler dan deze bewegingen wordt het niet. Het trainen van deze strongman oefeningen maken je zeker weten beter als mens.

Om geïnspireerd te raken raden wij je aan de video’s “Stoneland” en “Levantadores” van Rogue Fitness te bekijken. Zij filmden in Schotland en Spanje een deel van de geschiedenis van de sterkste atleten op aarde. Het zijn twee prachtige films waarvan je zeker gemotiveerd raakt om iets zwaars op te tillen. Doe dat niet thuis en kom naar de box om je uit te leven. De twee video’s vind je hieronder. Enjoy! Lees meer

IMG_8029

14 augustus 2017: Twee van de fitste atleten in onze box

Workout of the day (WOD)
3 rounds for time of:
15 Calorie Row
12 Power snatch, 42,5kg/30kg
9 Burpees

Challenge of the month – Augustus
Met de hele box:
Zoveel mogelijk minuten in de bodem van de squat

Een unieke kans voor elke CrossFit fanatiekeling. Op 15, 16 en 17 september komen Lucas Parker en Emily Abbott naar onze box en er zijn nog steeds plekken beschikbaar. De drie dagen staan in het teken van het leren van gewichthef techniek, gymnastics vaardigheden, conditionele CrossFit uitdagingen en nog veel meer. Ongeacht je huidige niveau, van deze twee CrossFit Games atleten kun je honderd procent zeker iets leren.

Voor meer informatie over het trainingskamp en om jouw plek veilig te stellen kun je hier klikken. Mis deze kans niet want er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Het is nog maar een maand van ons verwijderd en wij hopen dat je er bij kunt zijn. Als je vragen hebt laat het dan aan ons weten. 3…2…1…GO!!!