1 juni 2017: NO SH#T Thursday Meal – Broccolirijst met Kipragout

Workout of the day (WOD)
15 min AMRAP of:
15 Toes-to-bar
30 Wallball shots, 20lbs/14lbs
45 Double-unders

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
10 uur Handstand hold

Ik ben de afgelopen 2 weken bezig geweest met het maken van recepten uit de allerhande (ah.nl). Elke week zal ik een recept posten die ik heb uitgeprobeerd of van plan ben te gaan maken. Uit elke maaltijd kan je 4 porties halen (tenzij ik anders vermeld), dus je hebt meteen al eten voor een halve week. Ik heb er in ieder geval veel plezier in met het maken van deze recepten, ik hoop jullie ook!

Benodigdheden:

  • 150 gr basmatirijst
  • 30 gr boter
  • 300 gr gesneden uien
  • 380 gr kipdijfilets
  • 400 gr kastanjechampignons
  • 2 el bloem
  • 1 kippenbouillontablet
  • 150ml water
  • 400 gr broccolirijst
  • 20 gr selderij (fijngesneden)

Bereiding:

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in parten. Zet het vuur hoger en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Zet het vuur weer lager. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. Verkruimel de bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Laat 5 min. koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik is.
  • Schep ondertussen de broccolirijst door de gekookte rijst en laat nog 5 min. met de deksel op de pan stomen. Verdeel de broccolirijst en ragout over de diepe borden. Strooi de selderij over de ragout en serveer.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.