1 mei 2014: NO SH#T Thursday Meal – Oven-heerlijke schotel

Workout of the day (WOD)
5 rounds for time of:
10 Deadlifts, 100kg/70kg
10 Toes to bar

Challenge of the week – week 18
2 min AMRAP of:
Tire Flips

Voorbereiding is het halve werk, dat gaat voor een heleboel dingen op. Toch is het voorbereiden van je maaltijd in het drukke leven van tegenwoordig van esentieel belang. Ik denk dat er veel van jullie zich kunnen herkennen in een race tegen de klok vanuit het werk. We willen natuurlijk allemaal op tijd in de box komen voor de les of ervoor zorgen dat je kinderen nog een fatsoenlijke maaltijd naar binnen krijgen voordat ze naar bed gaan. Maar natuurlijk is het voor jezelf ook belangrijk om voldoende, vers, gezond en gevarieerd te eten. Omdat niet iedereen koken als hobby heeft en je toch het liefst een snelle en makkelijke hap klaar maakt heb ik vandaag voor jullie een ovenschotel op het menu staan. Deze kan je de avond ervoor al voorbereiden zodat je hem na die drukke dag alleen nog de oven in hoeft te schuiven en voilà, een heerlijk gezonde maaltijd binnen no-time op tafel! 

Benodigdheden:

  • 650 gram prei
  • 1 pakje kokosmelk
  • 4 zoete aardappels
  • 1/2 flespompoen
  • 150 gram spekjes
  • 2 geklutste eieren
  • 250 gram noten naar keuze (bijv. amandelen of hazelnoten)
  • knoflook
  • tijm
  • rozemarijn
  • 1 ui
  • zout en peper
  • runderworstjes (optioneel)

Bereiding:

  • Was en snij de prei in ringen, snipper de ui en pers de knoflook.
  • Zet een pan water op voor de zoete aardappel en pompoen, zodra deze kookt gooi je de geschilde aardappel en pompoen erbij, zorg dat je alles in even grootte stukjes hebt gesneden zodat ze gelijkmatig zullen garen.
  • Doe een beetje kokosolie in een diepe braadpan en voeg de ui, spek en knoflook toe en bak tot het begint te kleuren. Voeg dan de prei toe en zodra het begint te slinken doe je er een klein laagje water bij zodat het kan stomen. Voeg ook 3 takjes tijm en rozemarijn toe. Doe dan de dekssel erop en laat dit +/- 10 minuten doorstomen. Als je er nog meer smaak aan wil geven kan je er een bouillonblokje in verkruimelen. (let op! de spek geeft ook veel zout af).
  • Als de pompoen en zoete aardappel gaar zijn (als je er makkelijk met een vork in kan prikken) giet je het water er uit en prak je alles samen met de kokosmelk (voeg niet direct het hele pakje toe maar beetje voor beetje. Voorkom dat een te vloeibare puree wordt).

Neem nu een ovenschotel, smeer deze licht in met wat kokosolie en doe dan eerst het prei-spek mengsel erin en dek het dan af met het pompoen-prei mengsel. Nu kan je het in de koelkast zetten of als je het direct gaat eten dan hoef je alleen nog de noten fijn te hakken, met de geklutste eieren te mengen en over de schotel te gieten.

Verwarm je oven voor op 180 graden en omdat alles al gaar is hoeft alleen de korst van de noten en ei te kleuren. Zodra deze mooi bruin begint te worden is hij klaar. Je kan ervoor kiezen om er nog een stukje vlees bij te doen, wij doen er meestal runderworstjes bij. Enjoy!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.