10 december 2015: NO SH#T Thursday Meal – Makreel salade

Workout of the day (WOD)
5 min AMRAP of:
250m Row
Max snatch 60kg/42,5kg

1 min Rest

5 min AMRAP of:
200m Run
Max burpees

1 min Rest

5 min AMRAP of:
50 Double-unders
Max clean and jerks, 60kg/42,5kg

1 min Rest

5 min AMRAP of:
15 Over-the-box jumps, 24”/20”
Max toes-to-bar

* In teams van twee. Eén persoon doet de eerste oefening terwijl de ander zoveel mogelijk herhalingen doet van de tweede oefening. Als persoon één klaar is wisselt die met persoon twee.

Challenge of the month – December
Met de hele box:
25.000 Burpees

Over twee weken is het weer tijd voor de gezelligste periode van het jaar. Kerst! Iedereen komt dan vaak weer met de familie bij elkaar en staat alles in het teken van cadeaus, lekker eten en veel liefde en gezelligheid. Maar wat gaan we dit jaar weer eens eten? Tot de kerst zijn er nog 3 gerechten die ik met jullie kan delen. Dat kan ik dus mooi verdelen in een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Ik zal dus een 3-gangen paleo menu voor jullie maken, zodat jullie zelf niet zo veel meer hoeven na te denken over wat je je gasten voor lekkers moet voorschotelen. Vandaag begin ik met een heerlijke Makreel salade als voorgerecht. Dit recept is voor 1/2 personen, maar als voorgerecht kan je hem natuurlijk in een wat kleinere portie serveren, dus hou daar rekening mee.

Benodigdheden:

  • 1 gestoomde makreel (liever niet gerookt)
  • 1 halve appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 (rode) ui
  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels biologische balsamico azijn
  • vers gemalen peper naar smaak
  • optioneel: sla

Bereiding:

  • Maak de makreel schoon. Zorg dat alle graatjes eruit zijn. Het beste kan je dit doen door alle stukjes tussen je vingers fijn te wrijven zodat je de graatjes goed voelt.
  • Snijd de appel in kleine blokjes en meng met het citroensap.
  • Snipper de ui fijn.
  • Snijd de komkommer in fijne blokjes.
  • Laat de stukjes appel uitlekken.
  • Meng de makreel met de appel, ui, komkommer, kappertjes en balsamico azijn.
  • Voeg peper naar smaak toe en roer door.
  • Je kan deze salade eventueel op een bedje van sla serveren.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.