10 juli 2014: NO SH#T Thursday Meal – Gemarineerde schol

Workout of the day (WOD)
10 min AMRAP of:
100m Run
10 Push press, 42,5kg/30kg
20 Double-unders

Challenge of the week – week 28
AMRAP of:
Ring support (score is aantal seconden)

Wij eten thuis graag wortels. Het is een groente die je het heel jaar door goed kan verkrijgen, relatief goedkoop en je kan er oneindig mee variëren. Vaak doen we ze in de groentesapcentrifuge met appel en citroen, of we raspen ze door een salade, ze staan ook regelmatig met een dipje als snack op tafel. Maar warm en dan gecombineerd met vis is toch wel onze favoriet.

Vanuit huis heb ik geleerd om ze te koken/stoven met boter, suiker en een snufje zout. Helaas past dat niet in een paleo levenstijl. Toch kan je de suiker vervangen door honing en de boter door ghee (geklaarde boter) en zo heb je zonder al te veel aanpassingen een “goude ouwe” weer paleo-proof gemaakt. Ik maak ze ook graag in de oven, met wat lekkere verse kruiden en een gebakken visje erbij. Een makkelijke bereiding en niet al te zwaar voor als je daarna nog gaat sporten.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 hele schollen
  • 4 el kokosolie
  • Zout/peper
  • 1 ei
  • Een bordje bedekt met tapioca of amandelmeel
  • 500 gr. Worteltjes
  • 3 teentjes knoflook
  • Rozemarijn
  • 1 el. Olijfolie
  • Peterselie

Bereiding:

  • Schrap de worteltjes schoon of schil ze rondom met een dunschiller
  • Kook of stoom de worteltjes een kleine 10 minuutjes
  • Verwarm in de tussentijd je over voor op 180 graden
  • Leg alle worteltjes naast elkaar in een ovenschaal
  • Meng de rozemarijn, gesneden knoflook en olijfolie met elkaar en verdeel dit over de worteltjes
  • Zet de schaal +/- 15 minuten in de oven
  • Kluts het ei met de zout en peper
  • Haal de schol door het ei en daarna door het meel
  • Zorg dat er een goede laag kokosolie in je koekenpan zit en bak daarin je schol aan beide zijden goudbruin/lekker krokant
  • Strooi voor het opdienen wat vers gesneden peterselie over de worteltjes.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.