11 december 2014: NO SH#T Thursday Meal – AMRAP of Lamb

Workout of the day (WOD)
A.
Thruster 1-1-1-1-1-1-1

B.
5-4-3-2 and 1 rep for time of:
Thrusters, 60kg/42,5kg
Bar facing burpees

Challenge of the week – week 50
2 min AMRAP of:
Overhead walking lunges, 20kg/15kg

Wij zijn thuis al een beetje aan het experimenteren voor kerst. Ieder jaar wil je toch weer iets anders op tafel zetten en daarom moet je oefenen. De meeste mensen maken namelijk de fout om een totaal onbekend gerecht te gaan voorschotelen zonder dat je het eerder geproefd hebt, laat staan gefinetuned of zelfs gepimpt hebt. Vorig jaar hebben we met de familie besloten dat iedereen een gang maakt tijdens kerst, zodat er niet één persoon is die alles hoeft te maken. Dit jaar vieren we kerst bij ons thuis en ik maak daarom het hoofdgerecht. Ik heb deze week besloten om voor lamsschouder te gaan want dat geeft zo’n ultiem feestgevoel wanneer je die grote braadslede met dat enorme grote stuk vlees met bot uit de oven op tafel zet (en het is natuurlijk ook super lekker). Omdat er heel veel verschillende recepten zijn die je kan vinden voor geroosterde lmsschouder, heb ik er twee genomen die totaal verschillend zijn maar mij wel heel erg lekker lijken en die ga ik de komende twee weken uitproberen en finetunen. Deze week hebben wij de honing variant geprobeerd.

Benodigdheden:

  • 1 lamsschouder van 1/1,5 kg
  • sap van een halve citroen
  • 8 geplette tenen knoflook
  • takjes rozemarijn, tijm en oregano
  • honing
  • peper en zout

Bereiding:

  • Snij met een scherp mes in het vel.
  • Stop de kruiden in het vlees (daarvoor moet je het vlees dus eerst licht insnijden).
  • Verwarm in de tussentijd de oven voor op 225 graden.
  • Bestrooi het vlees met flink wat peper en zout.
  • Leg het vlees in een diepe ovenschaal/ braadslede en bestrooi goed met zout en peper.
  • Leg de geplette tenen knoflook op en rondom het vlees.
  • Doe hetzelfde met de overgebleven kruiden.
  • Besprenkel het vlees nu met het citroensap en giet er dan de honing over.
  • Zorg dat al het vlees een mooie honingglans heeft.
  • Zet het vlees in de oven en zet de temperatuur terug naar 170 graden.
  • Laat het 3,5/4 uur afgedekt in de oven gaar worden.
  • Zet eventueel het laatste kwartier de grill aan en verwijder de folie voor een mooi gegrild korstje.

Het andere recept wat ik nog moet uitproberen is met wat groente, wijn en tomaat erbij. Mocht je nieuwsgierig zijn naar het recept of heb je zelf nog een lekkere suggestie voor lamsschouder laat dan een reactie achter. Voor ons dus de komende weken amrap of lamb, doe jij mee?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.