13 november 2014: NO SH#T Thursday Meal – Multifunctionele puree

Workout of the day (WOD)
“Baseline”
For time:
500m Row
40 Squats
30 Sit-ups
20 Push-ups
10 Pull-ups

Challenge of the week – week 46
2 min AMRAP of:
Plate ground to overhead, 20kg/15kg

Sinds mijn paleo tijdperk is aangebroken ben ik tot de ontdekking gekomen dat er zoveel vervangers zijn voor aardappel, rijst en pasta. Zo heb ik vorige week weer een klein experimentje gedaan met pompoen puree. Dat was zo makkelijk, lekker en functioneel dat ik jullie wederom wil inspireren. Ik had namelijk een puree van pompoen en knolselderij gemaakt voor bij een rundstoofschotel met wat sperciebonen erbij. Erg lekkere combinatie al zeg ik het zelf. Maar ik heb altijd moeite met doseren en had natuurlijk veel te veel puree over. Daarom heb ik de volgende dag van het restje soep gemaakt. Voila, zo heb je van je leftover weer een lekkere nieuwe maaltijd gemaakt.

Benodigdheden pompoenpuree:

  • 1 Flespompoen
  • 1 Knolselderij
  • Blokje biologische bouillon
  • Eetlepel kokosolie

Bereiding pompoenpuree:

  • Schil de pompoen en knolselderij en snij in gelijkmatige blokjes.
  • Zet ze drie kwart onder water en breng aan de kook.
  • Als je er makkelijk met een vork door kan prikken kan je ze afgieten.
  • Verkruimel nu je bouillonblokje erboven en doe er een lepel kokosolie in.
  • Stamp nu tot het een mooie gladde puree is geworden.

Benodigdheden leftoversoep:

  • Leftover pompoen/knolselderij puree
  • 1 Vleestomaat
  • 2 Teentjes knoflook
  • 2 Sjalotjes

Bereiding leftoversoep:

  • Snij de tomaat, knoflook en sjalotje in stukjes.
  • Fruit even aan en voeg dan de puree toe.
  • Voeg nu water en een bouillonblokje toe.
  • Laat het aan de kook komen.
  • Doe het gas laag en pureer met een staafmixer tot het een glad geheel is.
  • Bak er wat krokante bacon bij en verkruimel dat voor het serveren boven de soep.
  • Als je vegetarisch bent is het ook lekker om wat paddestoelen met een bosuitje te bakken en dat door de soep te doen

Enjoy iedereen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.