15 december 2016: NO SH#T Thursday Meal – Zalm Tartaar

Workout of the day (WOD)
3 min AMRAP of:
15/12 Cal Assault bike
15 Wallball shots, 20lbs/14lbs

3 min Rest

3 min AMRAP of:
15/12 Cal Assault bike
15 Pull-ups

3 min Rest

3 min AMRAP of:
15/12 Cal Assault bike
15 Kettlebell swings, 32kg/24kg

Challenge of the month – December
Met de hele box:
Zoveel mogelijk meters roeien

Wat moeten we dit jaar weer met kerst eten? Dat is bij iedereen vast weer dezelfde vraag elk jaar… Uitgebreid koken, iedereen iets meenemen of gaat het gourmetstel weer op tafel? Met dit gerecht kan je iig alle kanten op. Het is snel klaar, dus het kost je weinig voorbereiding en je kan het zelfs van tevoren al voorbereiden. Als je zelf niet zo van zalm houdt, zou je dit ook nog kunnen vervangen voor tonijn of je kan ingrediënten weglaten of andere toevoegen. Genoeg variatie voor een lekker kersthapje dus. Als je de zalmtartaar van tevoren al klaar maakt, zorg er dan voor dat je wel citroensap toevoegt, zodat de kleur niet veranderd. Dek het af met vershoudfolie of aluminiumfolie en als je gasten komen hoef je alleen nog maar de borden op te maken en evt. de garnalen te bakken!

Benodigdheden:

  • 300 gr zalmfilet
  • 12 grote garnalen
  • 2 el kappertjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 lenteuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 2 el glutenvrije Tamari, of gewone sojasaus
  • 2 tl dille
  • 1 zak rucola (75 gram)
  • optioneel: 1 avocado

Bereiding:

  • Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en snijd 1 teen knoflook fijn. Als je het lekker vindt om avocado te gebruiken, snijd je dat ook in kleine blokjes.
  • Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, dille en het citroensap van een halve citroen. Proef even en voeg naar smaak wat peper toe.
  • Pers de andere teen knoflook in wat olie in een koekenpan en bak hier op middelhoog vuur de garnalen in een paar minuten gaar en een beetje bruin.
  • Pak een bakring/serveerring in de gewenste serveer grootte. Leg deze op een mooi bord. Doe met een lepel de zalmtartaar in de serveerring en druk een beetje aan. Haal dan de serveerring weg. Leg op de zalmtartaar en eromheen wat rucola en bovenop de tartaar (of ernaast als het niet past) 3 grote garnalen. Garneer nog met wat (verse) dille.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.