18 december 2014: NO SH#T Thursday Meal – Hurry Curry

Workout of the day (WOD)
“CrossFit Games Open 11.4”
10 min AMRAP of:
60 Bar-facing burpees
30 Overhead squats, 55kg/40kg
10 Muscle-ups

Challenge of the week – week 51
2 min AMRAP of:
Wallball shots, 20lbs/14lbs

Ondanks dat ik koken enorm leuk en ontspannend vind is het soms ook wel eens lekker om vanuit mijn werk zo aan te kunnen schuiven.
Afgelopen maandag had ik die luxe dan ook omdat Romano een heerlijke maaltijd had klaargemaakt. We hebben inmiddels zoveel kookboeken in huis dat zelfs Romano wel eens inspiratie opdoet om iets lekkers te kunnen maken. Zodoende heeft hij deze curry gemaakt. Je hebt maar één pan een snijplank en maximaal dertig minuten nodig om deze snelle curry klaar te maken. Ja dames, zet die mannen maar eens aan het werk. Want een kind kan de was doen of beter gezegd curry maken!

Benodigdheden (4 pers.):

  • 1 kg kipfilet of kippendij in blokjes gesneden
  • 500 gr kastanje champignons in grove partjes gesneden
  • 2 uien
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 2 el garam massala
  • 1 el kerrie
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 ml water
  • kokosolie
Bereiding:
  • Snipper de ui fijn en pers de knoflook uit.
  • Verhit wat kokosolie in de pan en fruit de ui en knoflook.
  • Doe de kruiden erbij en bak deze even kort mee.
  • Voeg nu de gesneden kip toe en bak het mee tot het lekker bruin is.
  • Nu kun je de kokosmelk erbij doen en even goed doorroeren.
  • Doe de champignons erbij.
  • Nadat je het een paar minuten heb laten doorpruttelen voeg je het water toe.
  • Laat het een kleine tien minuten zachtjes koken.
  • Indien de saus te dik is geworden kan je er nog wat water bij doen.
  • Proef of het voldoende op smaak is en doe er anders nog wat zout bij.
Wij hebben er gekookte zoete aardappel bij gegeten, maar bloemkoolrijst zou ook heel goed passen! In verband met kerst en oud en nieuw zullen de komende no sh#t thursday meals op een andere dag gepost worden. Ik wens jullie vast een hele fijne kerst toe met uiteraard veel lekker en vers eten!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.