18 mei 2017: NO SH#T Thursday Meal – Bonensalade met Tonijn

Workout of the day (WOD)
12 min AMRAP of:
10 One arm dumbbell push jerks, 22,5kg/15kg
20 Toes-to-bar
* Alternate arms after each rep on the push jerks.

Challenge of the month – Mei
Met de hele box:
50.000 Push-ups

Als je strict paleo wilt eten, vallen bonen in een grijs gebied, maar toch zijn ze niet slecht voor je. Je kan er veel mee variëren in gerechten, en ze zijn een goede bron van eiwitten, vezels, vitamines en goede koolhydraten. Alle groene bonen zitten zelfs vol vitamine C. Door hun verzadigende effect zijn ze ook ideaal voor wie een dagje geen vlees wil eten. Pas wel een beetje op met het gerecht van vandaag, want er zitten best wat vetten in verstopt (olijfolie, mayonaise, amandelen). Je kan deze vetten ook eventueel minderen, vervangen of weglaten in het recept.

Benodigdheden:

  • 1/2 bakje amandelen (ongepeld (a 100 gr))
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 sinaasappel (uitgeperst)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 blik groene kidneybonen (400 gr)
  • 400 gr snijbonen (schoongemaakt)
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie ((a 135 gr), uitgelekt)
  • 4 el mayonaise
  • 1 bakje basilicum ((15 gr), alleen de blaadjes)

Bereiding:

  • Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 5 min. krokant. Laat afkoelen op een bord. Hak de amandelen grof.
  • Marineer de ui 5 min. in het sinaasappelsap. Voeg de olie toe en breng op smaak met peper en zout. Spoel de kidneybonen onder koud water af en laat uitlekken. Schep door de dressing.
  • Halveer de snijbonen en snijd de helften in reepjes. Kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Meng ze nog warm met de kidneybonen.
  • Pureer de tonijn met de mayonaise, 4 el water en peper en zout glad. Verdeel de salade over 4 borden, schep de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de amandelen. Scheur het basilicum in stukken en verdeel over de salade.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.