18 september 2014: NO SH#T Thursday Meal – Pompoenschotel

Workout of the day (WOD)
“The Chief”
For 5 rounds:

3 min AMRAP of:
3 Power cleans, 60kg/42,5kg
6 Push-ups
9 Squats

Rest 3 minutes between rounds.

Challenge of the week – week 38
2 min AMRAP of:
Burpees

Je zou het niet denken maar de pompoenentijd is aangebroken. Afgelopen weekend fietsten wij langs de “open lucht moestuin” van de kemphaan en daar lag een veld vol met pompoenen. Lekker! Ik was door dit mooie weer al bijna vergeten dat we de herfst naderen en er weer volop pompoenen zijn. Zomergevoel of niet, ik heb de eerste pompoen al klaargemaakt.

Benodigheden:
  • 500 gram (lams) gehakt
  • 1 pompoen
  • 1 grote ui
  • 300 gram champignons
  • 1 / 1,5 prei
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
Bereiding:

  • Was je pompoen en kies ervoor deze met of zonder schil te koken. Let op verwijder alle zaden uit de pompoen.
  • Kook de pompoen ongeveer 15 minuten to deze gaar is.
  • Maak de prei schoon en snij deze in ringen. Als de pompoen bijna gaar is voeg je de prei toe. Zodra je de pompoen heb afgegoten pureer je hem en kan je er nog wat zout en peper doorheen doen.
  • Snij de ui, champignons en knoflook in stukjes.
  • Doe wat olijfolie in de pan, fruit de ui en de knoflook.
  • Vervolgens voeg je het (lams) gehakt toe deze rul je samen met de kerriepoeder, zout en peper.
  • Ook de champignons kunnen er nu bij.
  • Het gehakt doe je in een ovenschaal met daarboven de pompoen.
  • 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden en je ovenschotel is klaar!
Tip: wil je er zo’n lekker krokant korstje op? Maak dan een papje van gemalen noten en ei. Giet dit mengsel over de pompoen voordat je hem in de oven doet.
Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.