2 maart 2017: NO SH#T Thursday Meal – Roasted Chicken

Workout of the day (WOD)
10 rounds for reps of:
30 sec Cal Assault bike
30 sec Rest
30 sec Handstand push-ups
30 sec Rest

Challenge of the month – Maart
Met de hele box:
Zoveel mogelijk double-unders

Als je een mooi hoofdgerecht op tafel wilt zetten met een etentje, ziet een grote hele kip er altijd indrukwekkend uit. Het doet me een beetje denken aan thanksgiving, waar er altijd een grote kalkoen geserveerd wordt. Maar dit recept is natuurlijk ook lekker om gewoon een keertje voor het gezin te maken! Het is niet heel veel werk, want alles kan tegelijk in de oven, dus alles is ook mooi tegelijk klaar.

Benodigdheden:

  • 1 hele kip
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 2 zoete aardappelen, in blokjes
  • 2 wortels, in plakjes gesneden

Chimichurri Saus:

  • 4 tot 5 knoflook tenen
  • 4 tot 5 lente uien
  • 1/4 cup verse peterselie
  • 5 verse oregano stengels
  • 1 tsp. gedroogde chilivlokken
  • 1/4 cup rode wijnazijn
  • 3/4 cup olijfolie
  • 1 tbsp. verse limoen
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Plaats alle ingrediënten voor de Chimicurri saus in een keukenmachine/blender, kruid met peper en zout en meng tot een glad mengsel.
  • Kruid de kip met de Chimichurri saus, doe het erop en ook onder de huid.
  • Zet de rest van de saus apart.
  • Plaats de groente eerst op een bakplaat en leg daarop de kip.
  • Doe hem vervolgens in de oven voor ongeveer 40 minuten.
  • Verlaag de oven dan naar 190 graden en laat hem nog eens bakken voor 40 minuten. Smeer de kip elke 10 minuten in met de rest van de Chimichurri saus.
  • Laat de kip vervolgens 4 tot 5 minuten rusten voor je hem snijd. Serveer hem met de groente.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.