20 november 2014: NO SH#T Thursday Meal – Gehaktdag

Workout of the day (WOD)
Snatch 1-1-1-1-1-1-1

Challenge of the week – week 47
Max ring support (score = aantal seconden)

Vandaag lag er weer en nieuwe uitdaging in de brievenbus. Ik heb namelijk het boek “Let’s Go Paleo!” besteld. Dit boek bevat recepten voor 28 dagen ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes met daarbij boodschappenlijsten en verdere benodigdheden. Dit boek lijkt mij een mooi begin voor degene die met paleo willen beginnen maar geen idee hebben hoe en wat. Er staan simpele, snelle recepten in en per nieuwe week een uitgebreide boodschappenlijst. Na deze 4 weken heb je een goede basis, heeft je lichaam een flinke transformatie doorgemaakt en heb je genoeg recepten om zelf mee te gaan rouleren of zelfs uit te breiden. Maar ook voor de ‘gevorderden’ onder ons kan dit een stok achter de deur zijn om de draad weer op te pakken. Bij het doorbladeren van mijn nieuwe aanwinst kwam ik een ‘gouwe ouwe’ tegen maar dan in een ander jasje. Reden voor mij om hem met jullie te delen.

Gehaktbroodjes

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 4 eetlepels Amandelmeel
  • 2 eetlepels Gebroken lijnzaad
  • 2 Eieren
  • Gedroogde oregano
  • (Himalaya) zout
  • 175/200 gram Rundergehakt
  • Verse tijm
  • 2 Bosuitjes
  • Gehakte paprika

Bereiding

  • Meng het amandelmeel, gebroken lijnzaad, 1 ei, oregano en zout naar smaak in een kom.
  • Doe het andere ei, gehakt, verse tijm, 2 gehakte bosuitjes, gehakte paprika en zout in een andere kom en mix dit goed.
  • Rol het deeg uit op wat bakpapier, maak het plat door er nog een velletje bakpapier op te leggen zodat het niet blijft plakken aan je roller.
  • Maak van je gehakt een rolletje en leg dit op het deeg en klap het deeg weer dicht.
  • Je kan er 2 kleine broodjes van maken of 1 grote.
  • Doe de broodjes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.Maak de broodjes een dag van te voren zodat je ze als lunch kunt meenemen. Je kan ze zowel warm als koud eten en er ook meteen een aantal extra maken zodat je ze kunt invriezen. Je kan natuurlijk variëren met je kruiden en ingrediënten om er een andere smaak aan te geven. Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.