22 december 2016: NO SH#T Thursday Meal – Sneeuwmannetjes

Workout of the day (WOD)
For time:
500m Row
30 Bench press, bodyweight
1000m Row
20 Bench press, bodyweight
2000m Row
10 Bench press, bodyweight

Challenge of the month – December
Met de hele box:
Zoveel mogelijk meters roeien

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het toch echt kerst. Bij kerst gaat het voornamelijk om veel gezelligheid en ja toch ook eten. Vaak organiseren we met familie of vrienden een heerlijk kerstontbijt. Ik vond deze sneeuwmannetjes op internet en ik kon ze niet aan jullie voorbij laten gaan. Ze zijn zo schattig! Ze staan superleuk op tafel bij het ontbijt en je kan dit natuurlijk als toevoeging op het ontbijt gebruiken. In plaats van je gekookte eitjes saai in een schaaltje te leggen kan je er natuurlijk ook iets leuks van maken. Hoe leuk is het om dit ook samen met je kindjes in de ochtend te maken!

Benodigdheden:

  • 3 eieren XL
  • 3 eieren S
  • 1 dikke winterwortel
  • 1 dunne winterwortel
  • bosuitjes of bieslook
  • een paar blaadjes rucola (of peterselie)
  • zwarte peperkorrels
  • cocktailprikkers

Bereiding:

  • Kook de eieren in 10 minuten hard. Koel ze goed af en pel ze.
  • Snijd van alle eieren een dun plakje van de boven- en onderkant.
  • Zet de grote eieren op een bord, steek er een cocktailprikker in en zet er een klein ei bovenop.
  • Snijd van de dikke wortel dunne plakjes voor de rand van de hoed. Snijd van de dunne wortel een dikkere plak voor de bovenkant van de hoed. Kook de wortels beetgaar.
  • Steek een cocktailprikker in de bovenkant van het ei en prik hier een dun en dik plakje wortel als hoedje op.
  • Gebruik bosui of bieslook om sjaaltjes te maken.
  • Druk de peperkorrels als ogen en knoopjes in het ei.
  • Steek aan één kant van de sneeuwman een blaadje rucola of een takje peterselie.
  • Snijd een plakje wortel af en snijd hier een driehoekje uit voor de neus.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.