22 september 2016: NO SH#T Thursday Meal – Pizza, pizza, ooooo pizza!

Workout of the day (WOD)
10 rounds for time of:
5 Push jerks, 60kg/42,5kg
10 Burpees

Challenge of the month – September
Met de hele box:
Zoveel mogelijk sandbag squats

Pizza! I looooove pizza! Maar hoe kunnen we dit eten zonder echt te “cheaten”? De ingrediënten op de pizza zijn vaak nog wel oké en paleo, maar de bodem daarentegen niet. Om toch pizza en paleo te kunnen eten is dit de oplossing: de bloemkoolbodem. Je kan van bloemkool best veel kanten op en je kan dit dus ook zelfs gebruiken ter vervanging voor het deeg van een pizza. Ik moet wel zeggen dat je wel van bloemkool moet houden, want ik vind het een best overheersende smaak in dit gerecht.

Benodigdheden:

Voor de korst:

  • 1 bloemkool
  • 2 eieren, licht geklopt
  • 1/4 cup amandel of tapioca meel
  • 1 tsp. gedroogde oregano
  • 1 tsp. gedroogde basilicum
  • 1/2 tsp. knoflook poeder
  • zeezout en zwarte peper

Voor op de pizza (kan je ook zelf kiezen natuurlijk):

  • tomatenpuree/pizzasaus
  • pepperoni
  • champignons
  • halve kleine tomaatjes
  • kaas (optioneel)
  • verse basilicum

Bereiding:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Plaats de bloemkool in roosjes in de keukenmachine en mix tot het eruit ziet als rijst.
  • Stoom de bloemkool dan voor 3-4 minuten, laat het water daarna goed uit de pan lopen. Doe de bloemkool in een theedoek en knijp dit fijn, zodat al het water eruit is (heel belangrijk).
  • Mix in een schaal de bloemkool, eieren, oregano, basilicum, knoflookpoeder, meel, zout en de peper.
  • Maak vervolgens van deze mix een pizzabodem en bak het in de oven voor 15-18 minuten (tot het goudbruin is).
  • Doe vervolgens de saus en je toppings erop en bak het nog een keer voor 8-10 minuten of totdat de toppings klaar zijn.
  • Enjoy!
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.