Thanks2

23 november 2017: NO SH#T Thursday Meal – Happy Thanksgiving!

Workout of the day (WOD)
Snatch push press 3-3-3
Snatch balance 3-3-3
Hang snatch 3-3-3

Challenge of the month – November
Met de hele box:
Zoveel mogelijk meters roeien

Vandaag staat geheel in het teken van dankbaarheid. Een goede reden om met zijn alle eens aan tafel te gaan eten vanavond en te vertellen waar jij dankbaar voor bent. Het is vandaag namelijk Thanksgiving en gezellig samen eten is een groot onderdeel van deze dag. Er worden allemaal verschillende lekkere dingen gemaakt, maar wat echt niet kan missen op tafel is natuurlijk een grote kalkoen. Daarom hebben wij dit recept vandaag voor jullie. Als je deze vandaag klaarmaakt, is iedereen je ook vast heel dankbaar. Wij willen jullie allemaal bedanken voor jullie inzet en gezelligheid die wij elke dag mogen meemaken. Dank jullie wel!!!

Benodigdheden:

  • 8-10 kg hele kalkoen
  • 1/2 cup boter, gesmolten
  • 2 tbsp verse salie, klein gesneden
  • 2 tbsp verse knoflook, geperst
  • 1 tbsp zeezout
  • 1 tsp peper
  • 1 citroen, in vieren
  • 2 kleine appels, in vieren

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet het rek in de oven alvast op de juiste hoogte.
  • Spoel de kalkoen goed af, ook van binnen en dep daarna droog.
  • Mix de boter, salie, knoflook en zout in een kleine kom. Begin aan de achterkant van de kalkoen. Breng je vingers tussen de huid en het vlees en duw met je hand voorzichtig het vel omhoog, zodat over de hele vogel de huid los van het vlees is. Breng de mix aan over al het vlees. Doe datzelfde bij de poten en vervolgens ook aan de binnenkant van de kalkoen. Smeer vervolgens de laatste boter over de huid heen. Ook aan de onderkant
  • Stop de citroen en de appel in de kalkoen.
  • Plaats de kalkoen ondersteboven in een ovenschaal (dit berschermt de borst van de vogel tegen uitdrogen) en stop deze in de oven voor 60 minuten. Haal hem dan uit de oven, draai je vogel om en rooster voor nog een uur. Haal de kalkoen er daarna uit en laat de kalkoen als het kan een uur rusten voor je hem serveert.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>