groentesoep

24 juli 2014: NO SH#T Thursday Meal – Zomerse kabeljauw groentesoep

Workout of the day (WOD)
10 min AMRAP of:
9 Deadlifts, 80kg/60kg
15 Push-ups
21 Double-unders

Challenge of the week – week 30
For time:
100m Sprint

Soep met dit weer!? Ik snap goed dat het zweet je bij het lezen van dit recept waarschijnlijk nu al uitbreekt. Maar zoals in de blog  van dinsdag als is vermeld, is het ontzettend belangrijk om met deze temperaturen voldoende vocht en daarnaast ook zout (om het vocht vast te houden) binnen te krijgen. Een heldere bouillon met verse groenten is lekker licht verteerbaar en bevat genoeg vocht, zout en vitamines uit de verse groenten om dit weer door te komen. Ik heb de soep gisteren nog gemaakt en naast de groenten  er ook wat verse kabeljauw en omeletreepjes doorheen gedaan. Maar je kan natuurlijk ook een stukje kipfilet of een andere vissoort gebruiken.

Benodigdheden:

  • 2 liter groentenbouillion
  • 500 grote kabeljauw filet
  • 1 prei
  • 6 grote champignons
  • 1 kleine courgette
  • Lenteuitje
  • 1 zakje verse biologische soepgroenten
  • 4 eieren

Bereiding:

  • Was en snij de groenten fijn, zet ondertussen de bouillon op.
  • Zodra de bouillon kookt voeg je de groenten toe (hou de lente ui apart).
  • Kluts alle eieren en maak hier 2 dunne omeletten van.
  • Kruid de kabeljauw en snij deze in kleine stukken.
  • Rol de omeletten op en snij hier dunne reepjes van.

Als de kabeljauw aan beide kanten bruin is en uiteraard gaar van binnen leg je 3 stukjes in een diep bord en schep je de soep erover. Strooi dan de omeletreepjes en de gesneden lente ui erover.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>