junrpc

26 april 2014: Neem je vitamine D3 of anders…

Workout of the day (WOD)
COMMUNITY SATURDAY!!!

Challenge of the week – week 17
Max handstand hold (aantal seconden = score)

Onlangs kwam ik dit artikel tegen over de gevolgen van tekorten aan vitamine D3. Uit onderzoek blijkt dat mensen eerder tekorten hebben dan eerder werd gedacht. Zelfs een proefpersoon die multivitamine gebruikte kreeg niet genoeg vitamine D3 binnen. Er werd een groot verband gevonden tussen de hoeveelheid 25-hydroxyvitamin D (de stof waar vitamine D3 in wordt omgezet in ons lichaam) in de proefpersonen en hun BMI en VO2 max (maximale zuurstofopname). Hoe hoger de hoeveelheid 25-hydroxyvitamin D, hoe lager hun BMI en hoe hoger hun VO2 max. Wat betekend dit voor jou als atleet? Dat het slim is om een vitamine D3 supplement te nemen om te zorgen dat je er voldoende van binnen krijgt. Het kan helpen bij het naar beneden brengen van je vetpercentage en het verbeteren van je prestaties. Wie wil dat nou niet!?

1 antwoord
  1. Joanna
    Joanna says:

    Artsen komen ook meer en meer terug op de schadelijkheid van zon. Nu nog de dermatologen overtuigen dat een beetje onbeschermd zonneschijn ons zeer ten goede kan komen! En op elk potje/doosje gezichtsprodukt met SPF zou moeten staan dat gebruik ervan de kans op tekort aan vit. D aanzienlijk verhoogd.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>