26 januari 2017: NO SH#T Thursday Meal – Sweet Potato Nachos

Workout of the day (WOD)
For time:
800m Run
30 Wallball shots, 20lbs/14lbs
30 Hang squat snatch, 35kg/25kg
30 Wallball shots, 20lbs/14lbs
800m Run

Challenge of the month – Januari
Met de hele box:
Zoveel mogelijk Air Squats

Nachos? Die zijn toch niet paleo? Nou, deze wel!! Met zoete aardappel als vervanger voor de tortilla chips zijn deze nachos hartstikke paleo. Afgetopt met een in reepjes gesneden steak en nog meer lekkers is dit gerecht te serveren als voor- of hoofdgerecht of zelfs als lekkere snack om te delen. Je kan er eventueel ook nog een huisgemaakte tomaten- of avocadosalsa bij maken.

Benodigdheden:

  • 2 dunne steaks, naar keuze
  • 2 zoete aardappels, in schijfjes gesneden
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 6 kleine rode paprika’s, in stukjes gesneden
  • 1 bos ui, in dunne schijfjes gesneden
  • 2 tbsp tacokruiden
  • 2 tbsp olijfolie
  • 1 tsp paprikapoeder
  • Kokosolie, om in te bakken
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • Verse salsa (optioneel)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Mix in een schaal de zoete aardappel met de olijfolie en kruid het met de paprikapoeder en evt. de peper en zout.
  • Leg de zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier en bak deze af in 25 minuten. Op de helft van de tijd een keertje omdraaien.
  • Kruid de steaks met de tacokruiden. Verwarm een pan met kokosolie en bak de steaks op medium temperatuur 2-3 minuten aan elke kant.
  • Snijd de steaks vervolges in reepjes en zet even aan de kant.
  • Beleg de zoete aardappel vervolgens met de steak, tomaat, paprika en bosui en bak dit nog eens 5-8 minuten in de oven.
  • Serveer met de partjes limoen en de eventuele salsa.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.