27 oktober 2016: NO SH#T Thursday Meal – Thai Chicken Curry Soup

Workout of the day (WOD)
“Fight Gone Bad”
3 rounds for reps of:
1 min Wallball shots, 20lbs/14lbs
1 min Sumo deadlift high pull, 35kg/25kg
1 min Box jumps, 20”
1 min Push press, 35kg/25kg
1 min Row (cal)
1 min Rest

Challenge of the month – Oktober
Met de hele box:
Zoveel mogelijk meters sandbag carry

Beetje inspiratieloos ging ik deze week deze blogpost in. Ik wist even niet zo goed wat voor gerecht ik jullie deze week weer moest voorschotelen, dus vroeg ik Junior om inspiratie. Als je aan Junior vraagt wat hij deze week zou willen eten is het antwoord gelijk, zonder na te denken, kip. Dus vandaar deze week weer een lekker kiprecept voor jullie. Het is een curry, maar door de de vele kokosmelk die erin zit kan je het ook als soep opdienen. Als curry zou je dit kunnen opdienen met een beetje rijst, alhoewel het dan niet meer geheel paleo is. Als jullie thuis nog een lekker recept hebben liggen is die altijd welkom! Je kan hem dan mailen naar j.nieborg@reebokcrossfitalmere.nl.

Benodigdheden:

  • ongeveer 500 gr kippendijen
  • 2 blikjes kokosmelk
  • 3 tbsp kokosolie
  • 2 tbsp rode curry pasta
  • 3 grote champignons
  • 2 wortels, in stukjes gesneden
  • 2 kleine courgettes, in blokjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 bulk asperges, elke asperge in drieën gesneden
  • 1 cup boerenkool
  • sap van 1 limoen

Bereiding:

  • Snij de kip in kleine blokjes en bak ze in een pan met kokosolie. Als de zijkanten van de kip beginnen te kleuren, doe dan de rode curry pasta en de kokosmelk erbij en doe het vuur iets lager en laat het geheel pruttelen zodat de kip verder kan garen.
  • Snij de champignons en bak ze in een pan met kokosolie. Wanneer ze bruin worden doe je de wortel erbij en bak dit dan op middelhoog vuur tot de wortel aan de buitenkant zacht begint te worden.
  • Voeg de courgette toe en bak dit mee. Wanneer de courgette bruin begint te worden, voeg dan de paprika toe en bak het geheel tot de groentes zacht beginnen te worden.
  • Voeg vervolgens het hele groentemengsel toe aan de kip met kokosmelk en laat het weer verder pruttelen.
  • Voeg de boerenkool toe en roer dit er doorheen. Zet ondertussen het vuur uit.
  • Knijp de limoen erboven uit.
  • Serveer in een schaaltje, doe wat asperge erin en je kan eventueel nog wat avocado toevoegen.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.