28 april 2016: NO SH#T Thursday Meal: Banana Ice Cream

Workout of the day (WOD)
A.
Deadlift 3-3-3-3-3

B.
Find a max height box jump

Challenge of the month – April
Met de hele box:
15.000 Strict pull-ups

Nog zo’n lekkere cheat die niet te missen is in deze warm stad is natuurlijk ijs. Het is hier in San Diego ongeveer 24 graden, dus reden genoeg voor een lekker ijsje! Er zijn hier veel ijssalons, met heel veel verschillende smaken ijs. Ook kan je hier Ice-Cream-Sandwiches halen. Ze doen dan een grote bol ijs tussen twee koekjes in… Heaven! Bij sommige salons kan je zelfs ijs tussen twee brownies laten doen… Just saying! Een stuk gezondere variant van deze cheat is dit recept dat ik hier voor jullie heb. Wij hebben dit wel eens thuis gemaakt en het smaakt echt heel erg goed! Je moet wel van banaan houden, maar je kan dit ook best met ander fruit maken (bevroren aardbeien, bessen enz.). Hou er rekening mee dat de bananen een nachtje in de vriezer moeten.

Benodigdheden:

  • 3 rijpe bananen
  • optioneel voor garnering: vers fruit, kokosnootrasp/vlokken, stukjes pure chocola, fijngehakte nootjes

Bereiding:

  • Haal de schil van de bananen en snij ze in plakjes van ongeveer dezelfde grootte.
  • Vries de bananenplakjes in een glazen schaal in en laat ze voor een hele nacht in de vriezer.
  • Stop de volgende dag de bevroren bananenplakjes in een keukenmachine of blender en meng tot het een glad mengsel is. Dit zal even wat tijd kosten en tussendoor zal je een paar keer de banaan van de zijkant moeten spatelen, zodat alles glad wordt. De banaan zal er eerst een beetje kruimelig uitzien, maar uiteindelijk zal het zacht en creamy worden.
  • Als je denkt dat je mengsel glad genoeg is, stop je dit terug in je glazen schaal en stop je het terug in de vriezer voor een uur. Als je van erg zacht ijs houdt, kan je het natuurlijk ook meteen eten.
  • Garneer het met je favoriete topping en dan is het klaar om te serveren.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.