3 april 2014: NO SH#T Thursday Meal – Doe maar normaal…

Workout of the day (WOD)
3 rounds, each for time, of:
800m Run
Rest as needed

Challenge of the week – week 14
Max height box jump

Er komt een punt dat je niet meer weet wat je moet koken. De inspiratie is weg, de verveling slaat toe en de sleur is te proeven. Wees gerust! Hier hebben we allemaal last van. Ik pak op dat moment gewoon een stapel kookboeken en probeer daar weer combinaties, ingrediënten en bereidingswijzen uit te halen die ik normaal niet zo snel zou kiezen. Toch val ik meestal snel weer terug in mijn oude gewoontes. Ik merk ook aan mijn voorraden dat ik altijd een vaste basis in huis heb aan groente en fruit. Hier ben ik mee gaan experimenteren door hetgeen wat ik in huis heb eens anders te combineren of te kruiden. Daarom vandaag een alledaags gerecht met diverse ‘normale, simpele’ groente en kipfilet. Zo blijkt maar weer dat normaal met een simpele twist ook heel lekker kan zijn. 

Benodigdheden:

  • +/- 500 gram kipfilet
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • 1 flinke ui
  • halve prei
  • +/- 300 gram wortelen
  • 1 stukje verse gember van 1-2cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 theelepels Garam Marsala
  • 1 bosui

Benodigheden:

  • Snij de kipfilet in smalle reepjes en kruid met zout/peper en 2 theelepels Garam Marsala.
  • Snij de broccoli in roosjes, de wortel in plakjes, de courgette in de lengte door de helft en dan in plakjes, de prei in ringen en de bosui in ringetjes.
  • Pers de knoflook en snipper de ui.
  • Snij de gember in tweeën.
  • Doe een lepel kokosvet in de pan en fuit daarin de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook.
  • Zodra je ui glazig begint te worden doe je de kipfilet en de gember er bij.
  • Als de kipfilet lekker rondom is aangebraden bak je de broccoli en wortel vijf minuten mee.
  • Doe het gas lager en voeg de andere groente (behalve de bosui) en het laatste restje Garam Marsala toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat het geheel 10-15 minuten pruttelen (afhankelijk van de grootte van je gesneden groente). Als de broccoli en wortel beetgaar zijn is het klaar.
  • Garneer het geheel met wat rauwe bosui ringen.

Maar natuurlijk heb ik ook op dit recept inmiddels weer een variant bedacht. Door er heel simpel wat extra Garam Marsala, wat gamba’s en +/- 250 ml kokosmelk (afhankelijk van hoe dik en hoeveel saus je wilt) aan toe te voegen creëer je een heerlijke curry-look-a-like. Schaaf, snijd of gebruik een keukenmachine om een bloemkool heel klein en korrelig te krijgen en stoom deze in een paar minuten beetgaar en serveer het bij dit gerecht als rijst.

Vergeet voor deze week niet, doe maar gewoon normaal, dan doe je al gek genoeg. 3…2…1…EET SMAKKELIJK!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.