30 juni 2016: NO SH#T Thursday Meal – Chocolade Taart!

Workout of the day (WOD)
3 rounds, each for time, of:
400m Run
21 Kettlebell swings, 24kg/16kg
12 Pull-ups
*Rest 3 minutes between rounds

Challenge of the month – Juni
Met de hele box:
Max plank hold (aantal seconden = score)

Als ik aan mensen die een gezonde leefstijl volgen vraag wat zij soms het meeste missen, is het antwoord vaak… Chocola! Er kan vaak niks op tegen een lekker stukje chocola, chocoladetaart, chocolademelk, chocolade vla, bonbons en ga zo maar door. Daarom vandaag een iets meer verantwoorde chocolade taart voor jullie, zodat het iets meer in deze leefstijl past. Deze taart is namelijk helemaal paleo en superlekker! Mocht je dus een keer trek hebben in chocola, vergeet dan niet dat het zeker niet verboden is en je er op een iets andere manier nog steeds van kan genieten.

Benodigdheden:

Voor de korst:

  • 100 gr walnoten
  • 1/4 cup (ongeveer 4) Medjool dadels*
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 cup kokosroom**
  • 1/2 cup (ongeveer 8) Medjool dadels*
  • 85 gram pure chocolade (85%), gesmolten
  • 1/4 cup kokosolie, gesmolten
  • 2 theelepels vanille extract/essence

*Medjool dadels zijn van die zachte dadels. Je kunt ze bijvoorbeeld bij de Albert Heijn bij het groente en fruit vinden.
**Kokosroom: koop hiervoor NIET de pakjes kokosroom uit de winkel. Die room is te dun voor deze taart. Koop een blik kokosmelk, laat deze op een koele plek een nacht staan en de volgende dag zie je dat de room gescheiden is van het kokoswater. Schep de room eraf, zorg dat je niet het water mee schept. Eén blik is genoeg voor dit recept. Als het warm is, bewaar het blik dan een nacht in de koelkast, anders is het niet koud genoeg om goed te scheiden.

Bereiding:

  • Hak alle ingrediënten voor de korst in een keukenmachine tot ze fijngemalen zijn.
  • Doe de korstmix in een bakvorm, verspreid het over de bodem en een stukje tegen de rand en druk het overal goed aan. Gebruik een bakblik van 19 cm doorsnee, dat is iets kleiner dan een ‘gewoon’ bakblik.
  • Spoel de bak van de keukenmachine af.
  • Smelt de kokosolie, kokosroom en chocolade op een laag vuur of au bain marie.
  • Doe alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine en pureer tot alles goed gemengd en glad is (ongeveer een minuut).
  • Giet de vulling over de korst in de bakvorm.
  • Laat koelen in de ijskast zodat het hard kan worden.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.