30 oktober 2014: NO SH#T Thursday Meal – Pompoenbrood

Workout of the day (WOD)
One round for reps of:
2 min Rope climbs
2 min Power cleans, 80kg/60kg
2 min Muscle-ups
2 min Front squats, 80kg/60kg

Challenge of the week – week 44
2 min AMRAP of:
Double-unders

Is het een cake, koek of brood? Dit pompoen broodje is ontzettend lekker en kan zowel als plakje lekkers bij de thee als plakje ontbijt/sneetje brood gegeten worden. Dit recept heb ik op oerkacht.nl gevonden en eigenlijk niets aan hoeven veranderen. Het enige wat ik extra aan heb toegevoegd zijn wat rozijnen, pecan- en walnoten.

Benodigdheden:

  • 200 gram pompoen
  • 6 eieren
  • 65 gram kokosmeel
  • 2 theelepels koek of speculaaskruiden
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 50 gram gesmolten kokosolie of roomboter
  • merg van 1 vanillestokje
  • 1/2 rijpe (bak) banaan
  • 2 tl appelciderazijn
  • 150 gram gedroogde of bevroren cranberries
  • 75 gram rozijnen
  • 100 gram pecan- en walnoten
  • 1/2 tl bakingsoda
  • 1 tl honing

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Maak de pompoen schoon, snijd in stukken en stoom (of kook) ze gaar.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de cranberries, rozijnen en noten bij elkaar en meng tot een egaal beslag.
  • Roer er met de hand de cranberries doorheen en giet het beslag in een middelgrote cakevorm (22 cm).
  • Bak in ongeveer 40-45 gaar.

Je kan er ongeveer 12 – 15 plakjes uit snijden en het smaakt nog lekkerder met een scheutje honing erover. Enjoy!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.