31 juli 2014: NO SH#T Thursday Meal – Lekker, gebraden kip!

Workout of the day (WOD)
Power snatch 2-2-2-2-2-2-2

Challenge of the week – week 31
2 min. AMRAP of:
Overhead walking lunge, 20kg/15kg

Kip het meest veelzijdige stukje vlees kip! En dat is ook zo, je kan hem grillen, stoven, braden, pocheren en roken. Wij houden thuis van een lekker stukje kip. Kipfilet is natuurlijk mooi mager vlees maar kan snel droog worden. Als je een recept hebt met filet koop dan eens kippendij. Dit is het filet wat van de bout wordt gesneden en is veel malser dan de borstfilet die wij kennen als kipfilet.

Maar het ultieme kippetje komt toch echt uit de oven. Wij gebruiken een hele kip want dan blijven alle smaken en sappen bewaard. Uiteraard lekker wat kruiden over het velletje die onder de grill zo heerlijk krokant wordt. Mijn kleine meid is er gek op, ‘mag ik nog een kippenchippie’ vraagt ze zodra ze het eerste stukje gegrilde vel heeft opgegeten. Het geheim van een goede gebraden kip is hem goed te vullen in zijn buikholte maar snij ook voorzichtig het vel wat los en stop daar kruiden en wat brokjes ghee in.

Benodigdheden:

  • 1 hele kip (Biologische kip)
  • zout/peper
  • Knoflook
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Oregano
  • olijfolie
  • Ghee
  • Tomaten
  • Paprika
  • Ui
  • Aubergine
  • Ovenschaal

Bereiding:

  • Vul de kip onder de huid met knoflook, tijm en oregano. Verdeel wat brokjes ghee onder de huid en in de buikholte. Vul de buikholte met dezelfde kruiden.
  • Braad de kip 3 uur in een voorverwarmde oven op 120 graden in een dichte ovenschaal
  • Na 3 uur en je snijd de tomaten, rozemarijn, paprika, uien en aubergine in stukken en voeg je deze toe
  • Dit laat je vervolgens 40 tot 50 minuten (zonder deksel) garen in de oven op 180 graden

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.