5 november 2015: NO SH#T Thursday Meal – Pizza chopsticks

Workout of the day (WOD)
3 rounds for time of:
800m Run
12 Chest-to-bar pull-ups
9 Over-the-bar burpees
6 Deadlifts, 110kg/80kg

Challenge of the month – November
20.000 Pull-ups (Strict, kipping, butterfly of scaled)
* Met de hele box

Een tijd geleden heb ik van mijn moeder een aantal paleo boeken gehad. Eén van die boeken zit vol met heerlijk makkelijke snacks. Als je dus even wat inspiratie kwijt bent en de neiging krijgt om iets “slechts” te snacken, kijk dan snel naar het recept van vandaag. Voor vandaag heb ik een snack uitgekozen die je elk moment van de dag kan eten of die je lekker bij je soep kan toevoegen. Als je van pizza houdt (paleo pizza natuurlijk), dan zijn deze chopsticks zeker het proberen waard voor je!

Benodigdheden:

  • 150 gam amandelmeel
  • 2 theelepels pizza kruiden
  • 1/4 theelepel knoflook poeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel honing
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels kokosmeel

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet deze apart.
  • Voeg vervolgens in een grote kom het amandelmeel, pizzakruiden, knoflook poeder, zeezout, kokosolie en de honing toe.
  • Meng de eieren in een kleine kom goed door elkaar en voeg deze vervolgens aan het amandelmeel mengsel toe.
  • Voeg daarna 1 eetlepel kokosmeel toe. Doe dit gedoseerd.
  • Roer dit door elkaar. Wanneer dit goed door elkaar is, voeg je weer rustig een eetlepel kokosmeel toe.
  • Wanneer dit alles goed door elkaar is geroerd, heb je als het goed is een kleverig, maar makkelijk te kneden beslag.
  • Maak een mooie bal van het deeg en plaats dit op een schone ondergrond.
  • Rol de bol uit tot een lange sliert van ongeveer 0,5 cm dik. Knip hem vervolgens door de helft en maak er een mooie vlecht van.
  • Zorg dat je in totaal vier vlechten hebt en plaats deze vervolgens op de bakplaat.
  • Bak de chopsticks ong. 10 minuten.
  • Doe ondertussen een ei in een klein kommetje en voeg daar een theelepel water aan toe. Pak ook een ander bakje en stop daar wat zeezout en pizza kruiden in.
  • Kijk of de sticks er na 10 minuten mooi bruin/geel uitzien. Zo ja, vet de bovenkant van de sticks dan in met het eigeel en bestrooi ze met het kruidenmengsel.
  • Plaats de chopsticks voor 5 minuten terug in de oven.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.