8 mei 2014: NO SH#T Thursday Meal – Soepie!

Workout of the day (WOD)
For time:
400m Run
30 Burpees
20 Shoulder to overhead, 70kg/50kg
10 Muscle-ups
* Vergelijk je score met de WOD van 10 april 2014.

Challenge of the week – week 19
2 min AMRAP of:
Plate ground to overhead, 20kg/15kg

We weten allemaal dat we minimaal twee ons groenten per dag nodig hebben. Toch kan het soms best lastig zijn om daar aan te komen.  Ik vind de makkelijkste manier om aan een flinke hoeveelheid groente te komen door een groente-kippensoep te maken. Deze soep kan je in de heldere vorm eten, maar hou dan wel rekening met heel veel snijwerk om al je groenten fijn te krijgen (want je begrijpt vast dat we niet voor een kant en klaar soeppakket gaan).

Maar je kan het ook makkelijk maken door allen groente grof te snijden en dan uiteindelijk te pureren waardoor je een gladde maar stevige soep krijgt. Kinderen zijn vaak gek op de gepureerde variant omdat je de groente niet ziet en geen stukjes proeft. Ik maak meestal een pan van +/- 4 liter en verdeel dat over diepvries bakjes om in te vriezen. Zo kan je makkelijk een gezonde maaltijd voorschotelen zonder dat je er al te veel werk aan hebt. 

Benodigdheden:

  • 4 liter water
  • 8 biologische heldere groente of kippenbouillonblokjes (meestal staat er voor een half liter water 1 blokje, check altijd de verpakking voor de juiste verhoudingen)
  • 3 laurierbladeren en prik er per blad 1 a 2 kruidnagels in (zo raak je ze niet kwijt)
  • 4 pimentkorrels
  • 4 grote kippenbouten
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 vleestomaat
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • Kleine bloemkool
  • 2 courgettes
  • kleine spits- of witte kool

Bereiding:

  • Snij de ui en tomaat fijn en pers de knoflook.
  • Maak de kippenbouten schoon (haal het meeste loshangende vet/vel eraf en laat de rest zitten) en kruid ze met alleen wat zwarte peper en zout.
  • Doe wat olie of kokosvet in de pan en fruit daar de ui en knoflook in. Zodra de ui doorzichtig wordt doe je de kippenbouten erbij (bak ze eerst op hun velletje zodat ze lekker bruin worden). Als de bouten om en om gebakken zijn doe je de tomaten erbij.
  • Voeg nu al het water, de bouillonblokjes, de laurierbladen met kruidnagel en de pimentkorrels toe. Laat dit minstens een uur zachtjes koken.
  • In de tussentijd ga je al je groente wassen en zo fijn mogelijk snijden. Je hoeft het niet te hakken want er mag best een bite inzitten maar voorkom grote en vooral ongelijke stukken.
  • Als de soep lekker getrokken is haal je de bouten er uit en voeg je de wortel en bloemkool toe en laat dit nog een kleine 10 minuten zachtjes meekoken.
  • Voeg daarna de prei, courgette en fijngesneden kool toe en laat dit ook nog 5 minuten meekoken, zet daarna het vuur uit.
  • Verwijder het vel van de kip en haal al het vlees van het bot en snij dit in kleine stukjes.
  • Als je voor de gepureerde soep wil gaan doe dit dan nu en hou de kip apart en voeg die erbij voordat je hem gaat eten.
  • Als je voor de heldere variant gaat kan je kip in de soep doen.

Als je soep gaat invriezen let dan wel op dat de soep goed afgekoeld, of nog beter bijna koud is voordat je hem in de vriezer doet. Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.