8 september 2016: NO SH#T Thursday Meal – Zoete Aardappel met Verse Vijgen

Workout of the day (WOD)
For time:
13-8-5-3-2-1
Triple unders
65-40-25-15-10-5
Sit ups

Challenge of the month – September
Met de hele box:
Zoveel mogelijk sandbag squats

Deze week een recept voor jullie van Dennis Menting. Hij had een erg lekker recept gevonden, meteen uitgeprobeerd en dit was zeer goed bevallen. Zelfs bij de kinderen. Hij wilt dit recept heel graag met jullie delen, dus die taak neem ik graag op me! Het recept is vegetarisch, maar als je wilt kan je er natuurlijk vlees aan toevoegen. Dennis heeft dit gegeten met ongepaneerde schnitzel, voor wat inspiratie.

Benodigdheden:

  • 4 kleine zoete aardappelen (ong. 1 kg)
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 4 dessertlepels balsamicoazijn
  • 1/2 eetlepel ahornsiroop (naar smaak)
  • 12 bosuien, overlangs doormidden en dan in stukken van 4 centimeter
  • 1 rode chilipeper in smalle ringetjes
  • 4 verse vijgen in vieren gesneden
  • (voor niet strikt paleo) 150 gr geitenkaas

Bereiding:

  • Verhit de oven tot 240 graden.
  • Was de aardappels, snij ze in de lengterichting door midden en verdeel elke helft in 3 parten. Meng de partjes met 3 lepels olijfolie en 1/2 theelepel zout.
  • Leg de parten met de schilkant op een bakplaat met bakpapier en rooster ze ongeveer 25 minuten. Kijk de laatste minuten hoe ze er voor staan, ze moeten gaar maar niet te zacht zijn.
  • Dan je dressing, breng de balsamico en ahornsiroop aan de kook en laat de boel indikken (3-5 minuten). De pan mag van het vuur als de azijn nog dikker is dan honing (hij wordt dikker bij het afkoelen. Te dik? Dan een druppel water erbij).
  • Leg de aardappels op een grote schaal. Bak de gesneden lenteui en chilipeper op halfhoog vuur gedurende 5 minuten in 2 lepels olijfolie, laat de chili niet donker worden. Schep de olie met ui en peper over de aardappels, leg de partjes vijg er tussen en besprenkel alles met de balsamico. Serveer op kamertemperatuur, eventueel met verkruimelde geitenkaas erover.
  • Leg de aardappels op een grote schaal. Bak de gesneden lenteui en chilipeper op halfhoog vuur gedurende 5 minuten in 2 lepels olijfolie, laat de chili niet donker worden. Schep de olie met ui en peper over de aardappels, leg de partjes vijg er tussen en besprenkel alles met de balsamico. Serveer op kamertemperatuur, eventueel met verkruimelde geitenkaas erover.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.