9 maart 2017: NO SH#T Thursday Meal – Twice Baked Sweet Potato and Eggs

Workout of the day (WOD)
4 rounds for time of:
25 Wallball shots, 20lbs/14lbs
50 Double-unders
25 Pull-ups
50 Double-unders

Challenge of the month – Maart
Met de hele box:
Zoveel mogelijk double-unders

Met de magnetron kan je veel doen, maar met een oven word je zoete aardappel altijd net even wat zoeter en lekkerder. Het duurt iets langer, maar dat is het ook zeker waard. Je bakt voor dit recept eerst de zoete aardappel in de oven en daarna gebruik je ze als basis voor je ei met groente. Een soort van frittata. Je kan dit gerecht makkelijk bewaren in de koelkast voor een aantal dagen, dus als je hiermee ontbijt spaar je elke ochtend ook nog eens wat tijd in de keuken. Ook zou het een goeie maaltijd zijn voor na je training. Zoete aardappel is een goede vorm van koolhydraten om te nemen na je training. Als je dit gerecht als avondeten zou willen serveren, zou je er ook nog wat vlees bij kunnen bakken.

Benodigdheden:

  • 4-5 zoete aardappelen, geschild
  • 200-300 gr bacon reepjes
  • 8 eieren
  • 3 lente uitjes, gesneden
  • 1 tsp knoflookpoeder
  • 2 tbsp olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Wikkel elke zoete aardappel in met aluminiumfolie en plaats ze op een bakplaat.
  • Bak ze in de oven voor ongeveer 40-45 minuten of totdat ze zacht zijn. Haal ze daarna uit de oven, ontwikkel ze van de folie en laat ze iets afkoelen, zodat je je handen niet verbrand.
  • Verlaag de oven naar 175 graden.
  • Snij de zoete aardappel in stukjes en doe ze in een kom. Doe de olijfolie en knoflookpoeder eroverheen en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Het kan zijn dat de zoete aardappel een beetje uit elkaar valt, maar dit is niet erg.
  • Doe dit mengsel vervolgens in een ovenschaal.
  • Doe de helft van de bacon en de helft van de lente ui hier bovenop.
  • Klop in een andere kom alle eieren samen met wat peper en zout.
  • Doe vervolgens de eieren op de zoete aardappel en doe hier bovenop de andere helft van de bacon en lente ui.
  • Bak in de oven voor 30-35 minuten of tot de eieren helemaal gaar zijn.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.