Lesrooster
MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
09:00WODOLYWODROMWODWOD
09:30WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Endurance
Open Gym
10:00WODWODWODWODWOD
10:30WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Oly
Open Gym
11:00Oly
11:30Open GymOpen GymOpen GymOpen GymOpen GymWOD
Gymnastics
Open Gym
Yoga
12:30Open GymOpen GymOpen GymOpen GymOpen Gym
16:00WODWODWODWODWOD
16:30WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
17:00WODWODWODWODWOD
17:30WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
WOD
Open Gym
18:00WODWODWODWODWOD
18:30WOD
Gymnastics
WOD
Open Gym
WOD
Oly
WOD
Strength
WOD
Open Gym
19:00WODWODWODWODWOD
19:30WOD
Oly
WODWOD
Gymnastics
WODWOD
Open Gym
20:00WODWODWODWODOpen Gym
20:30WODWOD
Strength
WODWOD
ROMWOD
21:00WODWODWODWOD

Bij Reebok CrossFit Almere wordt er getraind in groepsverband. De groepen zijn bij ons nooit groter dan twaalf personen. Op deze manier weet je zeker dat jij de aandacht krijgt waar je voor betaalt. Resultaten en plezier staan bij ons voorop tijdens de lessen.

Workout of the Day (WOD)
De reguliere lessen hebben als doel om je algemene fitheid te verbeteren en je klaar te maken voor elke fysieke uitdaging die het leven te bieden heeft. Dat gebeurt door middel van constant gevarieerde workouts met functionele bewegingen, uitgevoerd op een hoge intensiteit. Elke les duurt bij ons een uur en elke dag is de inhoud van de les weer anders waardoor je continu wordt uitgedaagd. Er wordt elke les gestart met een aantal oefeningen om gewrichten en spieren los te maken. Daarna is er een algemene warming-up waarbij het doel is om je hartslag en lichaamstemperatuur te verhogen en je lichaam klaar te maken voor de bewegingen die in de WOD terug komen. Voordat er wordt gestart met de WOD worden de technieken eerst nog uitgebreid doorgenomen. Nu iedereen optimaal is voorbereid voor de WOD is het tijd om te knallen: 3…2…1…GO!!! Als je eenmaal bent bijgekomen van de intensieve inspanning is het tijd om op te ruimen, elkaar een high five te geven en de scores te noteren op het whiteboard. Je kunt daarna nog even blijven hangen om te werken aan je skills of een gezellig praatje te maken. Wil jij gratis een les uitproberen? Klik dan hier om je aan te melden voor een proefles.

Olympisch gewichtheffen (OLY)
Bij Reebok CrossFit Almere is er de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren coaches extra te werken aan het verbeteren van je vaardigheden in het Olympisch gewichtheffen. In het uur staan de snatch en clean & jerk centraal. Het perfectioneren van deze complexe bewegingen is het doel om zo plateaus te doorbreken en meer kracht en snelheid te ontwikkelen. De lessen bestaan uit het doen van progressies en drills om elke stap van de technieken onder de knie te krijgen. Daarna ga je aan de slag met een halter om het geleerde in de praktijk te brengen. De coaches die je dit uur begeleiden hebben zelf ruime ervaring in het gewichtheffen en hebben daarnaast meerdere cursussen gedaan om hun kennis over het gewichtheffen te verbeteren.

Endurance
De CrossFit Endurance lessen op zaterdagochtend zijn er op gericht om je te helpen bij het ontwikkelen van meer vermogen en snelheid tijdens conditionele activiteiten zoals hardlopen, fietsen, zwemmen en roeien. Elke les begint met een algemene warming-up en het doen van progressies en drills om de hardlooptechniek te verbeteren. Daarna wordt een workout gedaan waarbij conditionele oefeningen worden gecombineerd met kracht oefeningen. De les wordt afgesloten met een aantal mobiliteit en stabiliteit oefeningen om blessures te voorkomen, het herstel op gang te brengen en de range of motion te verbeteren. Deze lessen worden onderbouwd door de CrossFit Endurance methode van Brian MacKenzie. Kijk hier voor meer informatie.

Open Gym
Voor iedereen die naast onze lessen graag zelf nog aan de slag wilt zijn er open gym uren. Je kunt dan vrij trainen om zwakke punten te verbeteren, om te oefenen met nieuwe skills of zelfstandig een workout te doen. Je bent tijdens deze uren op jezelf aangewezen om te verzinnen wat je gaat doen, maar er zijn wel coaches aanwezig die je kunnen voorzien van tips en tricks.