90 day challenge

Waarom een 90 day challenge?
Voor ons is er geen grotere frustratie dan mensen die voldoende motivatie hebben om fitter en gezonder door het leven te gaan, maar niet weten hoe zij dit moeten aanpakken of onvoldoende worden gesteund door hun omgeving. Het is de reden waarom Reebok CrossFit Almere bestaat. Iedere dag doen wij de lichten aan in de box om mensen te helpen hun doelen te bereiken op het gebied van hun fitheid en gezondheid.

In de afgelopen jaren liepen wij echter continu tegen hetzelfde probleem aan. Mensen hadden geen moeite om onze trainingen te volgen. Door het persoonlijke contact, het werken in groepsverband en een gevarieerde, leuke trainingsmethode bleven mensen terugkomen. Toch wisten wij dat mensen meer resultaat konden behalen. Op het moment dat wij mensen hielpen met hun voeding braken zij door plateaus en zagen zij hun lichaam veranderen op manieren die zij van tevoren niet voor mogelijk hielden.

In veel verschillende vormen hebben wij in het verleden hulp aangeboden aan onze leden op het gebied van voeding. Workshops, handleidingen en 30-dagen-uitdagingen zorgden altijd voor korte termijn resultaten. Maar het nadeel daarvan was dat het effect na een paar weken verdween omdat mensen niet meer gemotiveerd waren en de ondersteuning weg viel.

Zo is het idee van de 90 day challenge ontstaan. Met een commitment van dertien weken kunnen wij verder gaan dan alleen informatie geven. Het programma heeft als doel om mensen hun kennis te vergroten en hun gedrag te veranderen als het gaat om hun voeding. Het resultaat is een blijvende verandering te creëren waar de deelnemers de rest van hun leven de vruchten van plukken.

Wat is de 90 day challenge?
De 90 day challenge is een programma van dertien weken waarbij wij de methodes van onze trainingen toepassen op het onderwerp voeding. In deze periode ga je intensief samen werken met onze coaches om je voeding, gedrag en levensstijl positief te veranderen. Zij nemen je bij de hand om eens en voor altijd je eetgewoontes onder controle te krijgen. Met de steun van de andere deelnemers bereik jij de resultaten waar je naar op zoek bent.

Het begint allemaal met een intakeformulier en een intakegesprek. Nadat je het formulier hebt ingevuld gaat een coach met je zitten. In een kort gesprek gaan wij dieper in op je doelen en willen wij je beter leren kennen. Zo kunnen wij de begeleiding tijdens de uitdaging van een persoonlijke aanpak voorzien. Een goed begin is het halve werk.

In dezelfde week als de intakegesprekken staat de kick-off op de planning. In deze bijeenkomst krijg je de informatie die nodig is om aan de slag te gaan. Er wordt gesproken over wat je het beste kunt eten, wat andere factoren zijn om rekening mee te houden en wat de coaches van jou verwachten in de aankomende periode. De bijeenkomst heeft ook als doel om de andere deelnemers beter te leren kennen en je te motiveren het meeste uit de challenge te halen. Soortgelijke bijeenkomsten worden nog drie keer herhaald gedurende de dertien werken. Zij sluiten de afgelopen periode af en helpen je te focussen op de toekomst.

Daar stopt de begeleiding niet. De coaches hebben wekelijks contact met je via de e-mail. Zij stellen je vragen om erachter te komen hoe het gaat, waar je tegen aanloopt en of je nog ergens hulp bij nodig hebt. Zij zorgen ervoor dat je op het juiste pad blijft en niet terugvalt in je oude gewoontes. Om te zorgen dat je uiteindelijk leert om op je eigen benen te staan wordt het e-mail contact in de laatste weken minder frequent. In het begin is dat even eng maar uiteindelijk zorgt het ervoor dat je ook resultaat blijft boeken als de challenge voorbij is.

Variatie zorgt ervoor dat onze trainingen leuk zijn. Datzelfde geldt voor het programma van de 90 day challenge. Als deelnemer dagen wij je wekelijks uit om iets nieuws te proberen. Het zijn uitdagingen die een paar minuten per dag in beslag nemen en je helpen om je doelen te bereiken. Dit zijn uiteenlopende uitdagingen, van zelfreflectie tot aan het eten van nieuwe groentes.

Om je progressie meetbaar te maken staan er vier meetmomenten op de agenda. Je vetpercentage, omtrek en gewicht worden op die momenten vastgesteld. Cijfers alleen zeggen nooit genoeg. Daarom schakelen wij een professionele fotograaf in om bij elk meetmoment foto’s te nemen van je. Deze foto’s zijn voor jou om aan het eind van de challenge te zien hoe je lichaam is veranderd in de afgelopen periode.

Kort samengevat bestaat de 90 day challenge uit:

 • Eén-op-één intakegesprek
 • Individuele voedingsrichtlijnen
 • Vier persoonlijke coachingsgesprekken
 • Wekelijks e-mail contact
 • Wekelijkse challenges
 • Vier metingen met professionele foto’s

Voor wie is de 90 day challenge?
De 90 challenge is voor jou als je:

 • Een methode zoekt die past binnen jouw leven
 • Klaar bent met diëten
 • Door alle informatie over voeding niet meer weet wat goed en slecht is
 • Een stok achter de deur nodig hebt om je op het rechte pad te houden
 • Plateaus wilt doorbreken in je training, fitheid en gezondheid
 • Ondersteuning zoekt bij het maken van een blijvende verandering

Data
Er zijn drie edities van de 90 day challenge per jaar. De exacte data waarop er wordt gestart en waarop je jezelf kunt inschrijven worden bekend gemaakt in de aanloop naar de editie. Het gaat om de volgende periodes:

Kosten
Early bird inschrijving (tot 1 december) – €399
* Met één keer per week personal training-  €1149
* Met twee keer per week personal training – €1799

Na early bird – €499
* Met één keer per week personal training €1249
* Met twee keer per week personal training €1899

Inschrijven
Het maximaal aantal deelnemers voor de 90 day challenge is twaalf per editie. Zodra de inschrijvingen open gaan voor de volgende editie wordt het bekend gemaakt op onze blog en per e-mail. Om jouw plek vervolgens veilig te stellen voor de aankomende editie stuur je een e-mail naar info@reebokcrossfitalmere.nl met als onderwerp “Inschrijving 90 day challenge” met een korte motivatie over waarom jij wilt meedoen. Kort daarna sturen wij je een intakeformulier en plannen we een afspraak voor het intakegesprek.

Veel gestelde vragen
Werken jullie met voedingsschema’s in de 90 day challenge?
Nee. Wij gebruiken individuele richtlijnen die passen binnen jouw leven. In de 90 day challenge leer je hoe jij het beste kunt eten voor jou doelen. Om deze reden kun je ook na de dertien weken resultaat blijven boeken, ook als je situatie verandert. Bij een voedingsschema is dit helaas niet het geval en zijn de effecten van korte duur.

Wordt er rekening gehouden met allergieën?
Ja.

Als ik last van heb van gezondheidsproblemen of lichamelijke klachten wordt daar dan rekening mee gehouden?
Ja. Van tevoren dient er wel te worden overlegd met een arts of je met het programma kunt beginnen.

Wat als ik op vakantie ga, een periode afwezig ben of op reis moet voor mijn werk?
Geen probleem. Het hele doel van de 90 day challenge is juist om je te leren hoe je met dergelijke situaties kunt omgaan.

Wat als ik niet aanwezig kan zijn tijdens een bijeenkomst of meting?
Wij kunnen kijken of dit op een ander moment is in te halen. De informatie van de bijeenkomsten kan later kort worden samengevat of worden toegestuurd.

Als ik gewicht wil aankomen in plaats van afvallen, heeft het dan wel zin voor mij om mee te doen aan de 90 day challenge?
Jazeker. De voedingsrichtlijnen die wij je geven hangen namelijk onder andere af van je doelen.

Worden de foto’s die worden genomen bij de meetmomenten gepubliceerd of gedeeld?
Nee, tenzij jij ons daar toestemming voor geeft.

Is het mogelijk om de betaling van de 90 day challenge in meerdere termijnen te voldoen?
Ja, vraag ons in je inschrijvingsmail naar de mogelijkheden.

Wanneer start de eerstvolgende 90 day challenge?
De eerstvolgende 90 day challenge start in april 2019. Binnenkort maken we meer info bekend over de belangrijke data tijdens deze challenge.

Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via dit formulier.