1 april 2014: Nabeschouwing CrossFit Games Open 14.5

Workout of the day (WOD)
“Lynne”
5 rounds for max reps of:
Bodyweight bench press
Pull-ups

Challenge of the week – week 14
Max height box jump

Booyaahhhhhh! De CrossFit Games Open 2014 zitten er helemaal op. Bij Reebok CrossFit Almere deden er wekelijks bijna veertig mensen mee met de competitie. Grenzen zijn verlegd, nieuwe PR’s zijn behaald en de motivatie om harder te trainen is flink toegenomen. Trots zijn wij op alle atleten die hebben meegedaan en in de blogpost van vandaag blikken wij nog eenmaal terug op wat er de afgelopen week is gedaan. 

CrossFit Games Open workout 14.5 was een grote verassing te noemen. De bewegingen waren door vele al voorspelt (thrusters en burpees), maar niemand had van te voren kunnen bedenken dat het een “for time” workout zou worden. Dat betekende dat je de workout moest afmaken om een score neer te zetten op het leaderboard. Het gewicht van de thrusters was 43kg voor de mannen en 30kg voor de vrouwen. Voor vele zorgde dat ervoor dat de workout enorm zwaar was en soms toch moest worden geschaald.

Bij de mannen waren het Junior en Jasper die respectievelijk op plek één en twee eindigde. De twee leverde allebei een knappe prestatie en waren klaar in 12:36 en 13:10. Mark V. veroverde de derde plek in een tijd van 17:40. Daarmee verstevigde hij zijn plaats op het leaderboard. Channa was de snelste dame in 18:16. Ruth kwam daar achteraan met een tijd van 23:09 en Klaske kwam op de derde plek met een tijd van 28:26.

Daarmee zit de Open er op en is het tijd om uit te kijken naar de volgende fase van de competitie: de Regionals. Op het leaderboard van de box kun je de uiteindelijk stand terug zien. Iedereen heeft super gepresteerd en we kunnen niet wachten tot de volgende competitie waar wij aan mee gaan doen: de Lowlands Throwdown (oktober 2014). Tijd om weer hard te trainen, nieuwe doelen te zetten en er helemaal voor te gaan. 3…2…1…GO!!!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.