12 juni 2014: NO SH#T Thursday Meal – Ice Ice Baby

Workout of the day (WOD)
5 rounds for time of:
10 Push jerks, 60kg/42,5kg
30 Sit-ups

Challenge of the week – week 24
2 min. AMRAP of:
Box jump overs, 24″/20″

Vandaag gaan we onze eigen ijsjlolly’s. Een makkelijke manier om je fruitmand leeg te maken of juist een goed excuus om bij de fruit afdeling rond te struinen en te zoeken naar de meest lekkere stukken fruit. Maar ook een ontzettende leuke manier om je kinderen een gezond en verantwoord tussendoortje te geven. Je kan oneindig variëren met zelfgemaakte ijslolly’s omdat je bijna ieder fruit wel kan invriezen. Ik geef jullie vandaag een tweetal variaties maar ga er zelf ook eens mee experimenteren en gebruik je fantasie! 

Aardbei-cranberry raketjes (+/- 8 ijslolly’s)

  • 500 ml biologische cranberry sap
  • 1- 1.5 theelepel fijn geraspte sinaasappelschil
  • 3 eetlepels honing
  • +/- 8 grote aardbeien (kroontjes verwijderd en in dunne plakjes gesneden)

Bereiding:

  • Doe het cranberry sap, de honing en sinaasappel rasp in een maatbeker en roer dit goed totdat de honing goed is opgelost
  • Schenk de helft van het mengsel in 8 ijslolliesvormpjes van 100 ml en zet de andere helft van het mengsel afgedekt weg in de koelkast.
  • Verdeel nu een aantal aardbeienplakjes over het cranberry mengsel en zet de voor de helft gevulde ijsjes 2 uur in de vriezer. Ook hier bewaar je de resterende aardbeien afgedekt in de koelkast.
  • Na 2 uur haal je de bevren ijsjes uit de vriezer en doet hetzelfde als hierboven met de overgebleven cranberry mengsel en de laatste plakjes aardbei.
  • Zet de ijslolly’s dan nog 3  tot 4 uur weg.

Kokos-passievruchten ijsjes

  • 5 grote passievruchten (je moet op ongeveer 150 ml sap/pulp uitkomen)
  • 3 eetlepels honing
  • 150 gr. fijngesneden verse ananas
  • 225 ml dikke kokosmelk

Bereiding:

  • Doe het sap/pulp en de honing in een klein pannetje en laat dit al roerend aan de kook komen op middelhoog vuur. Zodra het kook haal de pan van het vuur en laat het volledig afkoelen.
  • Vul de helft van de vorm met het passievrucht-honingmengsel en zet het voor 2 uur in de vriezer.
  • Meng de gesneden ananas met de kokosmelk in een blender totdat het een mooi glad mengsel is geworden.
  • Haal de ijsjes uit de vriezer en vul deze af met het kokos-ananasmengsel en zet het weg voor 3 tot 4 uur.

Wat ook erg lekker bij deze vers fruit ijsjes is om ze nog even te dippen in wat gesmolten chocolade (puur min. 70% cacao). Je smelt dan een aantal blokjes chocolade en laat dit een klein beetje afkoelen, dan haal je de ijsjes uit de vriezer en doop je ze nog even in het choclade mengsel voordat je ervan gaat genieten. Als je de chocolade dan ook nog laat opdrogen voordat je eraan begint krijg je zo’n heerlijk krokant magnum effect.

Ook passen er een heleboel kruiden in ijsjes, wat dacht je van een watermeloen – baslicum ijsjes of een verse limoen met een heel klein gesneden spaanse peper variant. Maar met een heleboel specerijen als kaneel, kardemom, steranijs, kruidnagel, vanille en witte peper kan je de meest spannende combinaties maken. Verse (kruiden) thee kan ook een goede basis zijn voor je ijslolly’s als je geen sap wilt gebruiken. Laat die zomer maar doorkomen, wij zijn er klaar voor!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.