14 augstus 2014: NO SH#T Thrusday Meal – Tomaat tomaaat tomaaaat

Workout of the day (WOD)
Split jerk 1-1-1-1-1-1-1

Challenge of the week – week 33
Max bottom squat hold (aantal seconden = score)

Bij ons thuis hebben we op dit moment een overschot aan tomaten. Het is in de moestuin de tijd voor tomaten. Wekelijks haal ik hier wel 2 tot 3 kilo tomaten vandaan. Uiteraard is een tomatensalade erg lekker maar 3 kilo?! Ik heb inmiddels al wat liters tomatensoep in de vriezer, pesto gemaakt met tomaat en een lekkere sambal. Je kan tomaten op heel veel manieren gebruiken. Maar hoe zit het nou met tomaat en paleo hoor ik jullie denken…

Tomaat is een van de leden van de nachtschade familie. Tot deze familie behoren de aubergine, paprika, pepers, aardappelen en dus de tomaten.De groenten uit deze familie bevatten van nature een chemische stof welke zich gedraagt als een natuurlijk bestrijdingsmiddel. Niet alleen de mens wil mooie groenten zonder beestjes, maar ook de groente zelf wil zich graag beschermen om niet opgegeten te worden. Dit stofje heet alkaloiden en kunnen ontstekingen in je lichaam bevorderen(met name in de gewrichten).

Nu hoef je deze familie niet direct op straat te zetten, want niet iedereen reageert op de alkaloiden. Zodra je de groenten kookt, bakt of stoomt halveert het alkaloiden level al.We kunnen deze groentes dus gerust eten, tenzij je er gevoelig voor bent. Gisteravond heb ik broccoli als basis gebruikt en daar lekker wat tomaten en noten doorheen gedaan. Makkelijk om te bereiden en heel goed om de volgende dag als left over te gebruiken. Ik noem het BROTONO (BROccoliTOmatenNoten)!

Benodigdheden:

  • 1 grote broccoli
  • 1 ui
  • Halve prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote vlees tomaten
  • Biologisch groentenboullion blokje
  • Cashewnoten

Bereiding:

  • Snij de ui en knoflook fijn
  • Snij de tomaat in kleine stukjes
  • Was de broccoli en probeer hier gekijkmatige roosjes van te snijden
  • Verhit wat kokosolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe
  • Zodra de ui en knoflook licht gekleurd zijn voeg je de tomaat toe enzodra deze papperig is kan je de broccoli en de gesneden prei erbij doen
  • Zet het op wat lager vuur en laat het pruttelen met het boullionblokje erbij.
  • Als de broccoli gaar is en het meeste vocht verdampt is doe je de noten erbij.
  • ENJOY!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.