19 januari 2023: Blogpost uit de oude doos…

Workout of the day
“CrossFit Games Open Workout 18.2 & 18.2A
On a 12:00 clock:
For time:
1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 reps for time of:
Dumbbell squats, 22.5kg/15kg
Bar-facing burpees

For load:
1-rep-max clean

Accessory of the week
Zie glassboard in de lounge.

Challenge van de maand.
Consistency Challenge.

Blogpost uit de oude doos…
Vier jaar geleden schreef ik voor de Insta-pagina van de box een vierluik over ‘Zwanger & CrossFit’. Nog steeds super relevant voor alle zwangere dames die op dit moment bij ons in de box trainen. Daarom lezen jullie deze week deel 3 van dit vierluik uit januari 2019. Veel leesplezier!

Het tweede trimester & CrossFit
Een zwangerschap duurt gemiddeld 40 weken en is opgedeeld in drie trimesters van drie maanden. Het tweede trimester loopt van week 13 tot en met week 26.

Voor veel vrouwen is het tweede trimester de leukste fase van de zwangerschap omdat de zwangerschapssymptomen zoals misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn en een opgeblazen gevoel vaak minder erg of zelfs helemaal weg zijn. Daardoor is sporten in ene weer veel leuker. En hoe fijn is het dat er ook in het tweede trimester nog steeds gesport kan worden! Al gaan we nu wel echt oefeningen aanpassen. Zo gaan we alles waarbij de rechte buikspieren getraind worden vervangen. Ook doen we geen bench presses meer. En vervangen we rope climbs, box jumps en handstands (push-ups) vanwege het risico om te vallen. Kippende bewegingen (pull-up & toes-to-bar) laten we ook achterwege omdat de gewrichten heel soepel worden en het blessurerisico dus groter. Tot slot gaan we tegen het einde van het tweede trimester de gewichten flink verlagen. En barbells vervangen voor dumbbells bij bijvoorbeeld de clean of de snatch.

Ben je in verwachting? Dan is het belangrijk om onze coaches jouw input en feedback te geven. Elke zwangerschap is anders en alleen jij weet wat comfortabel voelt. Heb je vragen? Stel ze gerust! Want we helpen je graag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.