19 oktober 2017: NO SH#T Thursday Meal – Harvest chicken skillet

Workout of the day (WOD)
For time:
50/35 Calorie Assault bike
40 Pistols, alternating
30 Toes-to-bar
20 Handstand push-ups
10 Bar muscle-ups

Challenge of the month – Oktober
Met de hele box:
Zoveel mogelijk strict pull-ups

Benodigdheden:

  • 1 tbsp olijfolie
  • 500 gr kipfilet, in kleine stukjes
  • 1 tsp zout
  • 1/2 tsp zwarte peper
  • 100 gr bacon, in reepjes
  • 3 cups spruitjes, in vieren gesneden
  • 200 gr zoete aardappel, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesneden
  • 2 Granny Smith appels, geschild, in blokjes gesneden
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 1/2 tsp gedroogde tijm
  • 1 tsp kaneel
  • 1 cup kippenbouillon

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de kip, 1/2 tsp zout en de peper toe. Bak dit tot de kip gaar is en haal de kip vervolgens uit de pan.
  • Zet vervolgens het vuur wat lager. Voeg de bacon toe en bak tot het knapperig is. Laat daarna de bacon uitlekken op wat keukenpapier. Haal wat vet van de bacon uit de pan, maar laat een klein beetje over.
  • Zet het vuur weer wat hoger. Voeg de spruitjes, zoete aardappel, ui en de 1/2 tsp zout toe. Bak dit voor ongeveer 10 minuten.
  • Voeg vervolgens de appels, knoflook, tijm en kaneel toe. Bak dit ongeveer een half minuutje nog mee, voeg daarna de helft van de kippenbouillon toe. Breng het aan de kook en laat het ongeveer 2 minuten koken. Voeg dan de kip en de andere helft van de bouillon toe en laat het weer 2 minuten koken. Voeg vervolgens als laatst nog de bacon toe.
  • Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.