22 februari 2018: NO SH#T Thursday Meal – Kip!

Workout of the day (WOD)
2 rounds for time of:
1600m Run
100 Sit-ups

Challenge of the month – Februari
Met de hele box:
Zoveel mogelijk deelnemers aan de CrossFit Games Open

Benodigdheden:

  • 3 kleine biologische kipdijbeenfilets of kipfilets
  • een kopje zilvervliesrijst
  • een klein blikje kokosmelk à 200 ml
  • 1 limoen
  • een teen knoflook

Voor de salsa:

  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • optioneel: verse koriander
  • een scheut olijfolie, peper en zout

Bereiding:

  1. Sla de kip een beetje plat met een pollepel. Leg de kipdijbeenfilets vervolgens in een diep bord en rasp de schil van de limoen erover. Voeg ook het sap van een halve limoen toe, en bewaar de andere helft voor de salsa.
  2. Pel het teentje knoflook en hak deze zeer fijn. Voeg de knoflook samen met een scheutje olijfolie toe aan de kip. Wentel de kip goed door de marinade en zet hem minimaal 15 minuten, maar liever langer, in de koelkast om te marineren.
  3. Kook dan de zilvervliesrijst in een ruime pan met water, kokosmelk en een snuf zout.
  4. Vet een grillpan in met olijfolie en verwarm hem goed. Leg dan de kipdijbeenfilets erop. Bak ze aan beide zijden goed donker, en controleer de kip op gaarheid voor je hem van de grill verwijderd. Dek hem eventueel even af, als de kip van binnen nog niet gaar is.
  5. Maak ondertussen ook de salsa, door de mango, avocado, paprika en rode ui klein te hakken. Voeg peper, zout, een scheutje olijfolie, het sap van de resterende halve limoen en eventueel wat verse kruiden toe.
  6. Enjoy!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.