27 februari 2014: NO SH#T Thursday Meal – They see me rollin…. HANDIMI!

Workout of the day (WOD)
Techniek dag
* Vrije keuze om aan een techniek of skill te werken

Challenge of the week – week 9
2 min. AMRAP of:
Bar-facing burpees

De afsluiting van 2013 is inmiddels al weer 2 maanden geleden. Tijdens deze avond in Ida, heb ik gezien dat er naast het wereldkampioenschap crème brulee eten (ik zal geen namen noemen) er ook flink wat sushi freaks aanwezig waren. Daarom deze week een lunchrecept om helemaal mee los te gaan. Sushi is sowieso leuk omdat je er oneindig in kan variëren met verschillende groentes, vlees of vis.

Maar ja, rijst! Dat is toch niet Paleo? Klopt! Wij gaan de sushi dan ook zonder rijst maken. Een soort handroll-sashimi: laten we onze versie omdopen tot ‘HANDIMI… for the fittest in town!’ Ik geef hieronder meerdere suggesties waar je ze mee kan vullen. Experimenteer zelf en ontdek wat jouw favoriete combinatie is.

Benodigdheden
– Norivellen (aantal is afhankelijk van hoeveel rollen je wilt maken. Ga uit van 2 rollen per persoon).
– Welke combinatie je ook maakt, bedek altijd je norivellen met in repen gesneden (met de dunschiller) winterpeen. Dit zorgt voor stevigheid om te rollen maar ook voorkomt het doorlekken van je vulling.
– Als je komkommer of tomaat gebruikt probeer dan zo minmogelijk zaadlijsten te gebruiken. Dit maakt het snel nat en gaat lekken (tenzij je de handimi direct gaat opeten).

Combinaties
– Gerookte of gegrilde kipfilet, avocado, tomaat, gemengde sla, basilicum, rucola en pijnboompitten (prak de avocado tot een mousse en doe er een paar druppeltjes verse citroensap door om verkleuring te voorkomen)
– Tonijn, lente ui, paprika, komkommer, rucola en augurk
– Gerookte zalm, avocadomousse, rood uitje en verse blad spinazie
– Gerookte makreel, in dunne reepjes gesneden courgette, lente ui, gekookt ei en olijven
– Kalsfrollade tonijn kappertjes paprika en gemengde sla

Maak je vis aan met wat kruiden zoals bieslook, zout, peper, peterselie, knoflook, kappertjes en je kan best wat mayonaise, mosterd of olie gebruiken om er een smeerbare salade van te maken. Hierboven zie je slechts een kleine selectie van alle mogelijkheden. Neem gewoon jou favoriete groentes/rauwkost, combineer deze met vleeswaren of vis en ga aan de slag.

En dan het rollen! Via deze link kan je zien hoe je gemakkelijk een handimi kan rollen: http://www.youtube.com/watch?v=swGJ2dIu9XE hier wordt er wel rijst gebruikt maar jij bekleed de zeewier (norivel) eerst met wortel en je salade is de “rijst”. 3.2.1…GO HANDIMI!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.