28 januari 2023: Nog 19 dagen tot The 2023 CrossFit Open!

Workout of the day
15 min AMRAP with a partner:
60 Synchro sit-ups
40 Synchro jumping squats
20 Synchro dumbbell snatches, 22.5kg/15kg

Accessory of the week
Zie glassboard in de lounge.

Challenge van de maand.
Consistency Challenge.

Nog 19 dagen tot The 2023 CrossFit Open!
The 2023 CrossFit Open is nog 19 dagen van ons verwijderd. In deze post lees je alles wat je moet weten over de aankomende editie. Ben jij er klaar voor?

The 2023 CrossFit Open is de eerste fase van het CrossFit Games seizoen. Vanaf donderdag 16 februari wordt drie weken lang elke week een workout bekend gemaakt. Deelnemers hebben vanaf vrijdag tot en met de volgende maandag de tijd om de workout uit te voeren. Na het uploaden van je score zie je waar je op het wereldwijde leaderboard staat. De fitste atleten uit elk land en de top twintig wereldwijd mogen door naar de CrossFit Games in Madison, Wisconsin.

De volgende fase van de competitie is alleen realistisch als je tot de beste 0,0001% van het deelnemersveld behoort. Dat is dan ook niet waarom de meeste mensen meedoen. The Open is een jaarlijks terugkerend moment om je fitheid te meten en te ervaren hoeveel progressie je hebt gemaakt. Daarnaast is het vooral drie weekenden genieten van de sfeer in de community.

Er is geen grotere CrossFit competitie in de wereld en het is voor iedereen toegankelijk om mee te doen, ongeacht je huidige ervaring binnen de sport. Net als tijdens de reguliere workouts in de box zijn er mogelijkheden om de workouts geschaald uit te voeren. Het is een bijzondere ervaring om mee te doen!

Je had waarschijnlijk al begrepen dat meedoen de enige optie is die je hebt 🙂 Je kunt jezelf inschrijven via DEZE LINK! Geef bij je inschrijving CrossFit Almere als affiliate aan. Na het afronden kun je op social media delen dat je meedoet.

Bij ons in de box worden diverse momenten georganiseerd om de workouts elke week te kunnen doen. Dit jaar verzorgen wij The 2023 Crossfit Open op vrijdagavond, zaterdag en zondag. Op vrijdag stopt de laatste les om 20:00 uur en dan starten we meteen met de briefing van The Open workout. Op zaterdag en zondag starten we om 9:00 uur.

Via het inschrijfsysteem kun je wekelijk vóór vrijdag aangeven welke dag je voorkeur heeft. Op basis daarvan maken wij op vrijdag een heat-indeling voor alle dagen. Die wordt dan zo spoedig mogelijk verspreid. Kan je niet op één van deze momenten? Overleg dit dan met ons en ga zelf alvast op zoek naar iemand die jou kan judgen tijdens de workouts.

De workouts vinden plaats in de volgende weken:
Eerste workout: 17 februari tot en met 20 februari
Tweede workout: 24 februari tot en met 27 februari
Derde workout: 3 maart tot en met 6 maart

Het laatste weekend, na workout 23.3, sluiten we af met een hapje en een drankje. Daarbij organiseren we dit jaar: ‘Bring-Your-Snack’. Dat betekent dat wij jullie vragen om een snack mee te nemen die je kunt delen met anderen. We kijken nu al uit naar alle goede kook-skills! Voor drinken zorgen wij.

Wil je helpen met judgen? Mail dan naar info@crossfitalmere.nl met als onderwerp ‘Judge Open 2023’ en de data waarop je beschikbaar bent. Het volgen van de Online Judges Course is aanbevolen, maar niet verplicht. Deze kun je HIER vinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.