5 december 2022: Quote van de Week

Workout of the day
20 min AMRAP of:
15 toes-to-bars
10 dumbbell power cleans, 22.5kg/15kg
400m run

Accessory of the week
Zie glassboard in de lounge.

Challenge van de maand.
Zet 10.000 stappen per dag.

Quote van de Week
“Cardiorespiratory endurance, stamina, strength, power, speed, flexibility, agility, accuracy, balance and coordination: you’re as good as your weakest link.” – Greg Glassman

Inmiddels zijn we alweer aanbeland bij de skill ‘coordination’ uit bovenstaande quote. Met ‘coordination’, oftewel coördinatie, wordt bedoeld: het vermogen om verschillende bewegingen te combineren tot één vloeiende beweging. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het uitvoeren van een jumping jack waarbij je je bovenlijf en onderlijf tegelijk beweegt. Het gaat dus om een bepaalde mate van behendigheid.

De grap met coördinatie is dat hoe sterk je ook bent, een complexe beweging als een ring muscle up of squat snatch zal een flinke uitdaging worden als je coördinatie je zwakste schakel is. Coördinatie is daarmee onmisbaar voor elke sport. Het voordeel van het trainen van je coördinatie is dat je je spieren sneller en krachtiger kan activeren. Daardoor worden complexere bewegingen een eitje. Zoals voor eigenlijk alle skills, geldt ook voor coördinatie dat deze essentieel is om blessurevrij te blijven en gezond oud te worden. It’s not too late to coordinate!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.