7 augustus 2014: NO SH#T Thursday Meal – Wokken met coconut amino’s

Workout of the day (WOD)
“Helen”
3 rounds for time of:
400m Run
21 Kettlebell swings, 24kg/16kg
12 Pull-ups
* Vergelijk je score met de WOD van 20 maart 2014.

Challenge of the week – week 32
2 min. AMRAP of:
Shoulder to Overhead, 20kg/15kg

Afgelopen week kreeg ik in de box de vraag wat je nou kan gebruiken ter vervanging van ketjap. Als je bedenkt dat in vrijwel alle oosterse of surinaamse gerechten bijna altijd wel ketjap of soja saus zit, zou het betekenen dat je die niet meer kan eten. Wees gerust! Er bestaat namelijk coconut amino. Dit wordt gemaakt van kokosbloesemsap wat ingedikt wordt zonder te verhitten. Zo ontstaat er een fermentatieproces en krijgt het die bruine kleur en zoute smaak. Je kan het goed vergelijken met lichte soja saus. We gaan dus niet mokken, maar dankzij de coconut amino lekker wokken! 

Voor een lekkere wok hoef je niet perse naar de winkel, vaak kom je al een heel eind met de restjes groente  die je nog hebt liggen. Ik gebruik zelf vaak een combinatie van spitskool, paksoi, paprika, paddestoelen, lente ui en tauge. Hierbij past zowel vlees, gevogelte als vis. Gebruik als basis altijd een uitje, knoflook en gember om je groenten net even meer smaak te geven.

Verder zijn dit de stappen die je het beste kunt volgen:

  • Marineer je vlees wel  van te voren met wederom knoflook, gember en coconut amino.
  • Snij je groente in de grootte zoals jij dat lekker vindt, maar zorg dat alles ongeveer even groot is zodat het gelijktijdig gaar is.
  • Doe wat kokosolie in de wok en laat het goed heet worden, begin dan met je vlees of vis en zodra dit kort dichtgeschoeid is haal je het er uit.
  • Gebruik het sap van je vlees of vis in de wok als basis voor je groente.
  • Voeg de knoflook, gember en ui toe.
  • Daarna kan je alle groente behalve de lente ui en tauge toevoegen.
  • Zodra het beetgaar is kan je het vlees of de vis, tauge en lente ui erbij doen.
  • Nu doe je er een paar eetlepels coconut amino door.
  • Meng alles goed doorelkaar en na 2 minuten proef je of er nog een scheutje coconut amino en of het genoeg op smaak is.
  • Je kan er ook nog voor kiezen om er wat vers gesneden koriander of selderij doorheen te doen en dan is het ready to eat.
  • Enjoy guys!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.