Cynthia Nieuwenhuizen

Coach

Als kind was Cynthia al fanatiek aan het sporten. Turnen en paardrijden waren echt haar passie. Na jaren dit te hebben gedaan, stopte zij door de vele wisselingen in trainers. Na even niks te hebben gedaan kwam de traditionele sportschool om de hoek kijken, maar dit was niet echt haar ding dus ging haar zoektocht naar een nieuwe sport verder.

In mei 2017 kwam Cynthia voor het eerst in contact met CrossFit. Na de documentaire van The CrossFit Games was zij helemaal verkocht. In juni startte zij met de beginnerslessen en vanaf juli 2017 is zij met veel passie aan de slag gegaan. Om haar passie met andere te kunnen delen, heeft Cynthia in de zomer van 2020 meegedaan met het “Coaches Development” programma.

Als Cynthia niet in de box te vinden is, gaat zij graag op stap met vrienden en familie. Ergens gezellig eten of wandelen. Haar favoriete bewegingen zijn zware cleans en pistols en met rennen doe je haar minder plezier. Haar favoriete CrossFit quote is; “The magic is in the movement, the art is in the programming, the science is in the explanation, and the fun is in the community”.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– The Gymnastics Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Lesson Plan Course
– CrossFit Online Judges Course