Wesley Cloos

Owner, Head Coach, CrossFit HQ Seminar Staff

In de zomer van 2010 kwam Wesley voor het eerst in aanraking met CrossFit. Na een actieve voetbal carrière op nationaal niveau raakte hij geblesseerd aan zijn knie en werd hij gedwongen iets anders te gaan doen. Een periode van hardlopen, zwemmen en traditionele fitness volgde. Uiteindelijk probeerde hij zijn eerste CrossFit workout in een gewone sportschool en daarna was hij meteen helemaal verkocht.

Inmiddels heeft Wesley zowel in het beoefenen van de sport en het coachen van mensen behoorlijk wat ervaring. In het begin van 2011 doorliep hij de CrossFit Level 1 Trainer Course. Met de passie die hij heeft voor CrossFit besloot hij samen met Junior de eerste CrossFit box van Almere te open. Hij wilde niets liever dan andere mensen helpen om hun fitness doelen te bereiken. Naast zijn activiteiten voor Reebok CrossFit Almere is hij ook werkzaam als CrossFit HQ Seminar Staff waarvoor hij meerdere malen per jaar over de wereld reist om nieuwe trainers op te leiden.

De oefeningen die hij het liefst doet zijn cleans, wallball shots en roeien. Minder blij wordt hij van muscle-ups en rings dips. Het favoriete nummer van Wesley om op te trainen is “Ni**as in Paris” van Kanye West en Jay-Z. “How you do anything, is how you do everything” is zijn favoriete quote.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Trainer Certification (Level 3)
– CrossFit Movement and Mobility Course
– CrossFit Endurance Course
– CrossFit Gymnastics Course
– CrossFit Olympic Weightlifting Course
– CrossFit Powerlifting Course
– CrossFit Kettlebell Course
– CrossFit Football Course
– CrossFit Competitors Course
– CrossFit Rowing Course
– CrossFit Aerobic Capacity Course
– CrossFit Adaptive Training Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Anatomy Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– Precision Nutrition Level 1 Certified
– StrongFit Seminar
– Reanimatie + AED Certificaat
– HBO Toegepaste Psychologie

Junior Edelman

Owner, Head Coach

Van jongs af aan is Junior al flink aan het sporten en tot op de dag van vandaag kan en wil hij eigenlijk niet meer zonder! Hij heeft vijf jaar met heel veel plezier basketbal gespeeld en na zijn middelbare schoolopleiding is hij naar het CIOS gegaan. Helaas moest Junior na een jaar afhaken met een aantal vervelende blessures. Vanaf dat moment heeft hij alleen nog maar traditioneel fitness gedaan. Tot het moment dat hij in aanraking kwam met CrossFit! Na een aantal maanden CrossFit voelde hij zich al fitter dan ooit en had geen last meer van zijn blessures.

Al snel was duidelijk dat hij in CrossFit zijn passie voor sport en fitness helemaal kwijt kon. Met deze passie besloot hij om samen met Wesley eerst de CrossFit Level 1 Trainer Course te doorlopen. In augustus 2011 kwam de volgende stap door de eerste CrossFit box van Almere te openen. Hiermee kan hij zijn passie met anderen delen en vooral ook mensen helpen om fit en gezond door het leven te gaan.

De oefeningen die hij het liefst doet zijn butterfly pull-ups, cleans en overhead squats en zijn ‘goat’ is de deadlift. Zijn favoriete quote is: “Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.”

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Movement and Mobility Course
– CrossFit Weightlifting Course
– CrossFit Weightlifting Level 2 Course
– CrossFit Strongman Trainer Course
– CrossFit Aerobic Capacity Course
– CrossFit Adaptive Training Course
– CrossFit Gymnastics Course
– CrossFit Masters Course
– Mark Cannella Weightlifting Seminar
– StrongFit Seminar
– CrossFit Online Anatomy Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– Reanimatie + AED Certificaat

Joyce Nieborg

Owner, Coach, Box Manager

Reebok_Crossfit_Almere_Coach_Joyce_Nieborg-2Op jonge leeftijd is Joyce begonnen met turnen. Dit heeft ze een paar jaar fanatiek gedaan totdat zij het niet meer kon combineren met haar school. Na jaren niks gedaan te hebben, behalve het af en toe beoefenen van traditioneel fitness, is ze door Junior aangestoken om te gaan CrossFitten.

Al gauw werd haar interesse vergroot en besloot ze in september 2013 haar CrossFit Level 1 Trainer Certificaat te behalen. Nadat zij deze behaald had, ging zij steeds meer uren trainen en raakte steeds meer betrokken bij alles. In de zomer van 2015 is zij zelfs gestopt met haar baan als Visual Merchandiser en is zij zich fulltime gaan richten op het coachen om mensen fitter, sneller en sterker te maken.

Wanneer Joyce niet in de box te vinden is, is zij waarschijnlijk aan het winkelen of lekker op de bank een serie aan het kijken. Haar favoriete onderdeel van CrossFit zijn alle gymnastics bewegingen, maar je kan haar ook wakker maken voor een leuke team workout. De minst leuke bewegingen vindt zij roeien en wallball-shots. Haar favoriete quote is: “Practice does not make perfect. Only perfect practice makes perfect.”

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Kids Course
– CrossFit Gymnastics Course
– CrossFit Advanced Gymnastics Course
– CrossFit Adaptive Training Course
– CrossFit Movement and Mobility Course
– CrossFit Culinary Ninja Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Online Scaling Course
– Reanimatie + AED Certificaat

Mick de Graauw

Head Coach

Begin 2012 kwam Mick voor het eerst in aanraking met CrossFit. Al was dat alleen een uitnodiging van Wesley om een keer te komen trainen bij Reebok CrossFit Almere. Het bleef daar toen bij, want Mick speelde naast zijn studie op nationaal niveau basketbal. Na 18 jaar kwam er toch een einde aan zijn basketbal carrière. Met de uitnodiging van Wesley nog in zijn achterhoofd is hij in 2015 begonnen met CrossFit. Het was liefde op het eerste gezicht.

Met als achtergrond de studie aan de academie voor lichamelijke opvoeding is het helemaal niet gek dat zijn passie bij het lesgeven en coachen ligt. Daarom heeft Mick in 2017 zijn CrossFit Level 1 certificaat gehaald en is hij niet meer weg te denken uit de box.

Zijn favoriete CrossFit movement is de clean en de push jerk, en dan vooral multiple cleans + push jerks (♡ Grace). Minder blij wordt hij van zware deadlifts. Het liefst doet Mick een workout met keiharde hip-hop of gangster rap aan. Zijn favoriete quote is “Leave your ego at the door”.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Gymnastics Course
– CrossFit Adaptive Training Course
– CrossFit Masters Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Online Lesson Planning Course
– Reanimatie + AED Certificaat

Matthijs IJland

Coach

Matthijs heeft altijd al gehouden van sport. In zijn jeugd begon hij met tennis, maar zijn liefde voor voetbal nam de overhand. Hij speelde in alle jeugdelftallen van de plaatselijke voetbalclub.  Daarnaast spendeerde hij elk uur van zijn vrije tijd buiten op het veldje naast zijn huis.

Vanwege stages en studie in Finland was het niet meer mogelijk om te blijven sporten. Terug in Nederland kwam hij in aanraking met fitness. Hoewel hij blij was weer te trainen, bleek dit niet de sportieve uitdaging te zijn waar hij naar op zoek was. Via een oud collega hoorde hij van CrossFit en met een groepje vrienden deden ze eens in de zoveel tijd een zelf verzonnen workout. Toen hij hoorde over RCFA twijfelde hij geen moment en zo startte hij begin 2015 bij RCFA en is nooit meer weggegaan.

Begin 2018 is hij gestart als facilitair medewerker van RCFA en deed hij mee aan het ‘’coaches development’’ traject. Dit beviel zo goed dat hij in april zijn level 1 heeft gehaald. Zijn favoriete beweging is de burpee, ‘’omdat hij die niet kan’’. De haat-liefde relatie met de burpee is zo intens dat het ook gelijk zijn minst favoriete beweging is. De burpee staat symbool voor wat CrossFit voor hem is: je grens opzoeken en verleggen.

‘’If at first you don’t succeed… Try doing what your coach told you to do the first time.’’

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Culinary Ninja Course
– CrossFit Adaptive Training Course

Tessa Feijen

Coach

Van jongs af aan deed Tessa altijd al mee aan sportactiviteiten op school zoals atletiek, schoonspringen en schoolvoetbal. Ook paardrijden op wedstrijdniveau was jarenlang aan de orde. Daarna deed zij fanatiek aan X-Co en fitness in de sportschool. Twee jaar geleden stapte Tessa voor het eerst de box in, enthousiast gemaakt door een goede vriendin. Zij was direct verliefd op en verslaafd aan een dagelijkse portie CrossFit.

Haar enthousiasme en passie voor CrossFit wilde zij graag delen met anderen. Iedere dag bij kunnen dragen aan mensen helpen een stuk fitter te worden terwijl ze daarbij ook nog plezier hebben, dat werd haar wens en doel. De kracht van CrossFit op je mentale gezondheid vind zij ook heel belangrijk en heeft daar dan ook graag aandacht voor. Om zichzelf te ontwikkelen heeft zij begin 2018 deelgenomen aan het “Coaches Development Program deel I en II” en haalde zij ook haar CrossFit Level 1 Certificate. Haar favoriete quote is: “The goal is to get fit, make it the best hour of your day, stay safe, turn up the music, high five some people, and blow off some steam.” -Pat Sherwood

Als Tessa niet in de box te vinden is, brengt zij tijd door met haar kinderen en vriend. Ze gaan er graag op uit; naar het strand, bos of lekker een stuk varen. Thuis staat altijd de muziek aan en ook in de box kan je haar vaak betrappen op een dansje. Haar favoriete beweging is de Split Jerk. Strongman activiteiten zoals Tire Flips en de Atlas Stone vind zij ook geweldig. Minst favoriet is de Thruster en ook burpees slaat zij liever over. Workouts doet ze graag op muziek met een lekkere beat,maar ook rock doet het goed.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Kids Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Culinary Ninja Course
– CrossFit Adaptive Training Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– CrossFit Online Lesson Planning Course
– Core Academy Level 1

Rodney Hermelijn

Coach

Eind 2012 vertelde een collega aan Rodney dat hij was begonnen met CrossFit. Na wat research op internet gedaan te hebben, dacht Rodney meteen: dit wil ik ook! Hij was het kickboxen toch een beetje zat aan het worden en was eigenlijk al op zoek naar een nieuwe sport, dus dit was een perfecte vervanger. In 2013 is hij begonnen en hij is nog steeds verslaafd en gemotiveerd om er bij elke training weer 100% voor te gaan!

In febuari 2015 heeft hij het CrossFit Level 1 Trainer Course certificaat gehaald. Hij wilt zich graag verder ontwikkelen als coach en daarom assisteert Rodney een aantal uur in de week bij de lessen. Hij doet dit met veel plezier en leert elke dag weer een beetje bij.

Zijn leukste movements zijn back squats en cleans. Waar hij minder dol op is, is rennen. Hij vindt dat dit altijd sneller en beter kan. Maar misschien als je zijn favoriete liedje “Prodigy – Smack my bitch up” aanzet, dat het ineens stukken beter gaat!

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Movement and Mobility Course
– CrossFit Strongman Trainer Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– Reanimatie + AED Certificaat

Morris Fokking

Coach

Morris is al zijn hele leven met sporten bezig. Judo en schaken (voor de geestelijke balans), maar vooral voetbal voerde in zijn jongere jaren de boventoon. Later is hij fanatiek gaan thaiboksen, wat flink wat jaren zijn sportieve leven gedomineerd heeft.

In 2011 was Morris bezig met trainen voor een obstacle-run en las dat CrossFit hier een goede voorbereiding voor zou zijn. Maar wat was CrossFit? Na enige verdieping is hij in zijn achtertuin zelf aan de slag gegaan met CrossFit-achtige workouts. Dit beviel erg goed en ook merkte hij al snel resultaat. Toen hij op zoek ging naar een plek in Almere om zijn CrossFit avontuur serieuzer aan te pakken, kwam hij terecht bij Reebok CrossFit Almere waar hij al snel kind aan huis werd.

Als het tijd is voor ontspanning is Morris met zijn gezinnetje op pad, naar vrienden of familie, lekker aan het eten, een dagje naar het strand of gewoon lekker op de bank voor de buis. De CrossFit bewegingen waar je Morris het minst een plezier mee doet zijn zware squats en double-unders.  Voor de rest kan je hem alles voorschotelen. Zijn favoriete CrossFit quote: “All it takes, is all you’ve got!”.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Kids Course
– CrossFit Movement and Mobility Course
– Reanimatie + AED Certificaat

Ted Ridderbos

Coach

Na jaren aan Krav Maga, mountainbiken en fitness te hebben gedaan was Ted op zoek naar een andere sport. Een sport waar hij weer in uitgedaagd zou worden. Via internet zag hij CrossFit en dat leek hem wel wat. In november 2012 heeft hij de stap gezet en heeft hij meegedaan met de WOD tijdens een open dag. Vanaf dat moment is CrossFit een belangrijk onderdeel van zijn leven geworden.

In januari 2015 heeft hij het CrossFit Level 1 certificaat gehaald. Sinds 2016 geeft hij met veel plezier een aantal lessen in de week en maakt hij deel uit van de Reebok CrossFit Almere coaching staff.

Zijn leukste CrossFit movements zijn cleans en body weight metcons. Vanwege zijn schoudermobiliteit doe je hem geen plezier met overhead squats en squat snatches. Tijdens trainen mag rock, dance of hiphop op staan, als het maar lekker uit de speakers knalt. Een van zijn favoriete quotes is: “if you are not willing to learn, no one can help you. If you are determined to learn no one can stop you”

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Mobility Trainer Course
– CrossFit Culinary Ninja Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Running Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– Carl Paoli: Freestyle Connection
– Reanimatie + AED Certificaat

Femke Bosma

Coach

In de zomer van 2014 begon de zoektocht van Femke naar een goede activiteit om als fanatiek wielrenner de winter door te komen. In haar zoektocht kwam ze bij CrossFit uit en na een proefles begon ze enthousiast aan de beginnerslessen. In de winter twee keer in de week een uurtje CrossFit en in de zomer lekker wielrennen leek haar een perfecte combinatie. Maar twee keer in de week CrossFit werd al snel drie keer in de week en niet later werd dat onbeperkt. Al snel was Femke alleen nog maar in de box te vinden en werden er amper nog kilometers op haar racefiets gemaakt.

Met al dat CrossFit laaide ook haar passie voor lesgeven weer op. Voordat Femke namelijk aan haar carriere bij de Rabobank begon heeft ze de Academie voor Lichamelijke Opvoeding afgerond en een aantal jaar als vakleerkracht bewegingsonderwijs in het basisonderwijs gewerkt. Om te mogen coachen behaalde Femke in augustus 2016 haar Level 1 Trainer certificaat waarna ze in januari 2017 de CrossFit Kids Course volbracht. Omdat Femke nooit uitgeleerd is, staat de Level 2 Course gepland voor eind 2017!

In het beetje vrije tijd dat ze naast CrossFit nog over houdt, is ze aan het wielrennen met haar vader, broertje en vriend, ergens aan het brunchen met de meiden, stiekem schoenen aan het kopen of urenlang aan het spelen met haar nichtje. Femke is nogal perfectionistisch ingesteld dus elke beweging die ze kan, is favoriet. En alles wat ze (nog) niet kan, vindt ze per definitie stom. Maar als ze het dan in ene wel kan, dan kan ze er geen genoeg van krijgen! Haar favoriete quote is “Pain is temorary, quitting lasts forever”.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Kids Course
– CrossFit Culinary Ninja Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– Core Academy Level 1
– Academie voor Lichamelijke Opvoeding

Julia Hermelijn

Coach

Julia werd aangestoken door CrossFit nadat haar man Rodney haar had ingeschreven voor de beginnerslessen in juni 2014. Eenmaal begonnen werd CrossFit ook voor haar een verslaving, waar ze tot op de dag vandaag niet meer zonder kan. Als kind en tiener was ze jaren actief met basketbal en later was ze te vinden in de fitness. Dit nam echter steeds meer af, totdat ze een hele tijd niet meer aan sport deed. In CrossFit heeft ze haar passie voor sport weer terug gevonden en de box is inmiddels een tweede thuis voor haar. Omdat het haar leven in positieve zin zo veranderde heeft zij in 2016 besloten om zich verder te verdiepen in CrossFit door haar CrossFit Level 1 Trainer Course te halen.

Haar favoriete bewegingen zijn backsquats en wallball shots. Naast CrossFit en haar gezin houdt Julia van lekker eten, winkelen en chillen. Haar favoriete quote is: “Failure will never overtake me if my determination to succeed is strong enough.”

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Gymnastics Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– ProKreate Pregnancy Course

Delano Maliepaard

CoachReebok_crossfit_almere_delano

Al sinds jongs af aan is Delano fanatiek aan het sporten. Hij heeft vroeger veel gevoetbald op nationaal niveau maar wilde uiteindelijk meer fysieke uitdaging. Na een uitstapje naar de sportschool en jaren van bootcamplessen volgen is hij uiteindelijk uitgekomen bij CrossFit. Sindsdien is hij niet meer weg te slaan uit de box. Met een achtergrond als Personal Trainer en Bootcamptrainer wilde hij mensen nog beter kunnen helpen. Eind 2017 heeft hij de CrossFit level 1 Trainer Course gehaald om zo nog dieper op de stof in te kunnen gaan. Hij zal altijd klaar staan om je te helpen zodat je het maximale uit je leven kunt halen.

Behalve CrossFit houdt Delano van dagjes weg samen met de familie en actieve uitjes zodat hij daarna heerlijk van een lekker muziekje kan genieten, het liefst ergens ver weg op een mooi zonnig plekje. Zijn favoriete bewegingen zijn pull-ups, cleans en muscle-ups. Thrusters slaat hij liever over, tenzij “everyday” van Logic opstaat dan zal hij altijd extra aanzetten. Zijn favoriete CrossFit quote: “Everything you’ve got. Every Day.”

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Culinary Ninja Course
– CrossFit Gymnastics Course
– CrossFit Weightlifting Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– CrossFit Online Lesson Planning Course
– Aalo level 4 Personal Trainer
– Reanimatie + AED Certificaat

John Nobel

Coach

John sport zijn hele leven al. Toen hij nog een klein jochie was, is hij begonnen met ijshockey. Dit heeft hij tot zijn 16e jaar gedaan. Vanaf dat moment heeft John veel aan verschillende vechtkunsten gedaan en heeft daar een aantal jaar in les gegeven. Ook begon de fitness/krachtsportwereld hem toen te trekken en heeft hij daar vanaf zijn 19e tot en met zijn 44ste levensjaar in rond gelopen. Aangezien hij na al die jaren wel een beetje uitgekeken was op het fitness-gebeuren, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Via internet heeft hij zich toen in december 2014 ingeschreven voor de beginnerslessen met de bedoeling dat hij na deze lessen 2 á 3x per week de reguliere CrossFit lessen zou gaan volgen. Tijdens de beginnerslessen sloeg echter het zogenaamde CrossFit virus al toe en sinds die tijd staat zijn bed nog net niet in de box en is hij daar vrijwel iedere dag te vinden om te trainen en veel plezier te hebben. Eind 2017 heeft John zijn CrossFit Level 1 Certificaat gehaald en heeft hij daarna het RCFA Intern traject gevolgd. Sinds mei 2018 is hij daardoor nu dus ook als Coach in de box te vinden.

Naast CrossFit is zijn grootste passie kitesurfen. Hij vliegt met zijn kitesurfmaatjes de laatste 10 jaar het liefst zo hoog mogelijk boven de wateren van Nederland en de kristalblauwe wateren van andere mooie exotische oorden. Daarnaast vindt hij het heerlijk om met zijn vriendin en hun dochter veel op pad te zijn en niet veel van de leuke dingen van het leven te missen. Vakanties, shoppen, uit eten gaan, noem maar op. Zijn favoriete quote is dan ook: ‘One Life, Live It’. Verder is hij gek op gymnastics movements en dan met name muscle ups, handstand push-ups en ring dips. Tranen (en niet van geluk) krijgt hij als de assault bike, overhead squat of de thruster op het programma staan.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Culinary Ninja Course
– CrossFit Masters Course
– CrossFit Gymnastics Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– CrossFit Online Lesson Planning Course
– Reanimatie + AED Certificaat

Mark Glansbeek

Coach

In 2013 kwam Mark voor een proefles naar Reebok CrossFit Almere en was direct verkocht. Na jaren voetballen en tennissen zocht hij een nieuwe uitdaging. Een uitdaging die hij niet vond in de sportschool. De afwisseling in de workouts en daardoor de ontwikkeling van een totale fitheid in combinatie met het “community gevoel” in de box zorgt ervoor dat Mark al bijna vijf jaar meerdere keren per week fanatiek komt trainen, als het even kan samen met zijn kids.

De passie voor CrossFit ging zo ver dat hij in 2018 besloot om de CrossFit Level 1 Course te gaan volgen. Nadat hij zijn certificaat daarvoor gehaald heeft geeft hij nu een paar uur per week met veel plezier les. En als het aan hem ligt volgt de Level 2 course zodra dat mogelijk is. Mark heeft samen met zijn vriendin drie kinderen en vindt het leuk om samen lekker uit eten of op een heerlijke strandvakantie te gaan. Daarnaast vindt hij het belangrijk om van het leven te genieten. Een biertje drinken met vrienden, skiën, een dancefestival bezoeken of een weekendje weg met vriendin of vrienden spelen daar een belangrijke rol in. Zijn favoriete quote is dan ook: “Life is not a rehearsel”.

Hij doet graag middellange tot lange workouts waarin meerdere conditionele bewegingen zijn verwerkt zoals bijvoorbeeld een combinatie van wall ball shots, double unders, pull ups, roeien en burpees of push ups. De jaarlijkse “12 days of Christmas” is wat dat betreft de ideale workout voor Mark. Aan de andere kant maak je hem minder blij met “acrobatendingen” zoals hij dat zelf omschrijft… Oftewel handstand push ups en muscle ups.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Weightlifting Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course

Pavel Bushmelev

Coach

Ballroom dancing, wushu, zwemmen, basketbal, voetbal en regelmatige bezoeken aan een sportschool hebben Pavel een goede basis gegeven om moeiteloos welke fysieke uitdaging dan ook aan te kunnen. Dat dacht ie ten minste, tot hij in 2014 bij RCFA iets genaamd “CrossFit” ging proberen, op aanraden van zijn beste maat Oleg. Het bleek toch (veel) uitdagender en zo fit was ie dus helemaal niet. De verslaving is snel gaan ontwikkelen tot Pavel in 2018 mee mocht doen aan een RCFA Coaches Development Program waarna hij zijn CrossFit Level 1 Trainer certificaat heeft behaald. Hij wilde namelijk niets liever dan anderen en zichzelf helpen om beter – fitter – te worden. In het dagelijks leven werkt Pavel in de IT industrie in een bepaald vakgebied waarbij continue verbetering noodzakelijk de leidraad vormt.

Naast CrossFit vindt Pavel het leuk om met een groep vrienden de squashbaan op te gaan of een obstakel parcours af te leggen. Rennen is daarbij niet per se zijn favoriete onderdeel. Op zich vindt hij op 1 na alle bewegingen leuk. Hij kan aardig wat gewicht tillen en kijkt uit naar WODs met assault bike, ski-erg of de roeier. Waar hij absoluut niet tegen kan is de koprol. Afhankelijk van WOD, hoort Pavel graag iets van Dropkick Murphys of Backstreet Boys, Nickelback of Amy Winehouse, Rammstein of Timmy Trumpet. Van alles dus eigenlijk. Pavel haalt veel energie uit de support die hij van zijn lieve vrouw en zijn ouders krijgt en vindt het super leuk om met ze op stap te gaan.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Weightlifting Course
– CrossFit Online Anatomy Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Lesson Planning Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course

Justin Holleman

Coach

Justin zijn sporthart klopt al aardig wat jaren. Na vele sporten te hebben beoefend werd hij in 2013 door zijn goede vriend meegenomen naar de toen nog kleine box in Almere-Buiten om een proeflesje CrossFit mee te doen. Nog nooit had hij van deze toen nog redelijk nieuwe sport gehoord en wist dus ook niet dat hem deze proefles 6 dagen spierpijn op zou leveren. De uitdagingen binnen CrossFit en de sfeer binnnen de fantastische community is wat hem elke dag weer naar de sportschool sleept.

De passie voor les- en training geven maakte dat hij in 2018 zijn CrossFit level 1 wilde halen. Zo kon hij de kinderen op de school waar hij gymles gaf wat van zijn passie meegeven. In 2019 besloot hij om na 9 jaar lesgeven op de middelbare school,  de ‘niet-altijd-even-gemotiveerde pubers’ achter zich te laten en zich op CrossFit en zijn andere grote liefde Krav Maga te storten. Hij heeft van zijn hobby’s zijn beroep gemaakt.

In zijn vrije tijd is hij graag op stap met zijn vrienden, vist hij vanuit zijn bootje of scheurt een stukje op zijn motor. In de vakanties maakt hij graag verre reizen, dus mocht je nog tips nodig hebben, trek hem aan zijn T-shirt!

Staat er rennen of de clean & jerk op het programma dan zie je hem als eerste in de box. Bij lastige gymnastics is hij wat later, maar hé.. “results show up when you do!”

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Kids Course
– CrossFit Mobility Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– CrossFit Online Judges Course
– Academie voor Lichamelijke Opvoeding
– Krav Maga Brown Belt instructor
– Krav Maga Law Enforcement instructor

Leine Flamme

CrossFit Kids Coach

Leine heeft al heel wat ervaring met lesgeven. Ze stond al ruim 15 jaar voor de (basisschool)klas in zowel binnen- als buitenland. Na jarenlang fanatiek geklommen te hebben, kwam ze bij gebrek aan bergen in haar toenmalige thuisland Qatar in aanraking met CrossFit en is sindsdien totaal verknocht aan deze sport. Sinds 2016 woont ze weer in Nederland, waar ze Reebok CrossFit Almere vond, die haar met open armen ontvingen en waar ze zich al snel helemaal thuis voelde.

Ze vindt het dan ook geweldig om les te geven in de box. Een perfecte combinatie van alles waar haar hart ligt: lesgeven, kinderen, sociale interactie en het uitdragen van haar liefde voor bewegen. Als Leine niet aan het sporten is, besteedt ze haar vrije tijd aan haar gezin. Met haar 3 meiden en Franse man onderneemt ze van alles, van banjeren door de bossen, de wereld bereizen, het bezoeken van musea, tot het ontdekken van de mooiste plekjes in Nederland.

Ze beleeft veel plezier aan alle gymnastics bewegingen zoals Pull-Ups en Handstand Push Ups, maar ook aan het oefenen van de technische Olympische lifts zoals de Snatch. De AssaultBike en zware gewichten zijn niet echt haar ding. Haar favoriete muziek is alles wat mee te zingen is. Haar favoriete quote is er een van Loesje: ‘Wees jezelf, er zijn al zo veel anderen…’

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Kids Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– CrossFit Online Scaling Course
– Pedagogische Academie Basisonderwijs
– Speciaal Onderwijs Akte

Pauline Kalee

Mental Coach

Fotostudio87_Reebok_CrossFit_Almere_about_5169_webAl haar hele leven heeft Pauline veel aan sport gedaan. Als jong meisje begonnen met paardrijden en volleybal, en uiteindelijk verder in de, toen nog beginnende wereld, van de sportschool met fitness en aerobics. Uiteindelijk heeft ze, na het afronden van haar middelbare school, een opleiding tot aerobic en fitnessinstructrice gedaan en heeft ze enkele jaren les gegeven op verschillende sportscholen.

In de loop van de jaren, nadat ze was gestopt met lesgeven, heeft ze lang gezocht om de juiste sport te vinden die bij haar past. Ze is blijven fitnessen, heeft een aantal jaren getennist, heeft veel hardgelopen (ook in clubverband) en heeft haar Golf Vaardigheid Bewijs gehaald. Omdat ze 1,5 jaar geleden na enkele blessures merkte dat ondanks het sporten haar spierkracht afnam, is ze gaan zoeken naar een sport die haar kracht, uitdaging, een goede conditie en energie gaven. Zo is ze bij Reebok CrossFit Almere terecht gekomen. Na de eerste training was ze verkocht en dat is ze nog steeds.

Enkele jaren geleden is ze, naast haar huidige baan, gestart met een studie voor Mental Coach en haar aankomende doel is om in haar praktijk als coach mensen inzicht te geven dat sporten, gezonde voeding en een gezonde lifestyle niet samen gaan zonder de juiste mentale inzichten en doorzettingsvermogen.

Als ze niet aan het sporten is geniet ze waarschijnlijk van lekker eten met een lekker wijntje erbij, bewonderd ze kunst in een museum, zit ze op de bank met een boek of ligt ze een serie te kijken. Haar favoriete bewegingen binnen CrossFit zijn roeien, sit-ups en kettlebell swings. Minder blij wordt ze van burpees en wallball-shots. Een belangrijke quote vindt zij: “You don’t have to see the whole staircase, just take the first step”.

Educatie:
– Mental Coach