Rick Konst

Coach

Rick kwam in de zomer van 2014 voor het eerst in aanraking met CrossFit en CrossFit Almere. Na een half jaar kennismaken met de sport werd Rick steeds enthousiaster en fanatieker en zo was hij ruim drie jaar lang bijna dagelijks in de box te vinden. Rick is vervolgens voor de liefde verhuisd naar Amsterdam en heeft daar drie jaar lang gewoond. Met een box in de straat, CrossFit Amsterdam, was het niet meer houdbaar om dagelijks op en neer naar Almere te rijden.

Met een huis in Almere in aantocht was het voor Rick al snel duidelijk dat hij als lid, en misschien wel als coach, zou terugkeren naar CrossFit Almere. Zodoende heeft hij in de zomer van 2019 zijn CF-L1 certificaat gehaald. Sinds de zomer van 2020 is Rick weer helemaal terug op het oude nest en vervult hij de rol van coach voor één of twee dagdelen in de week.

Wanneer Rick niet in de box is, dan is hij aan het werk bij de Amsterdamse politie of is hij ergens iets aan het eten. Eten is, naast CrossFit, zijn andere grote hobby.

Rick zijn passie ligt bij het liften en met name bij het olympisch gewichtheffen. De combinatie van kracht, explosiviteit en het technische aspect maken de clean en de snatch voor hem de favoriete lifts.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– The Gymnastics Course