Wesley Cloos

Owner, Coach, CrossFit HQ Seminar Staff, Country Manager CrossFit Benelux

In de zomer van 2010 kwam Wesley voor het eerst in aanraking met CrossFit. Na een actieve voetbal carrière op nationaal niveau raakte hij geblesseerd aan zijn knie en werd hij gedwongen iets anders te gaan doen. Een periode van hardlopen, zwemmen en traditionele fitness volgde. Uiteindelijk probeerde hij zijn eerste CrossFit workout in een gewone sportschool en daarna was hij meteen helemaal verkocht.

Inmiddels heeft Wesley zowel in het beoefenen van de sport en het coachen van mensen behoorlijk wat ervaring. In het begin van 2011 doorliep hij de CrossFit Level 1 Trainer Course. Met de passie die hij heeft voor CrossFit besloot hij samen met Junior de eerste CrossFit box van Almere te open. Hij wilde niets liever dan andere mensen helpen om hun fitness doelen te bereiken. Naast zijn activiteiten voor CrossFit Almere is hij ook werkzaam als CrossFit HQ Seminar Staff waarvoor hij meerdere malen per jaar over de wereld reist om nieuwe trainers op te leiden.

De oefeningen die hij het liefst doet zijn cleans, wallball shots en roeien. Minder blij wordt hij van muscle-ups en rings dips. Het favoriete nummer van Wesley om op te trainen is “Nonstop” van Drake. “How you do anything, is how you do everything” is zijn favoriete quote.

Educatie:
– CrossFit Level 1 Trainer Course
– CrossFit Level 2 Trainer Course
– CrossFit Trainer Certification (Level 3)
– CrossFit Movement and Mobility Course
– CrossFit Endurance Course
– CrossFit Gymnastics Course
– CrossFit Olympic Weightlifting Course
– CrossFit Powerlifting Course
– CrossFit Kettlebell Course
– CrossFit Football Course
– CrossFit Competitors Course
– CrossFit Rowing Course
– CrossFit Aerobic Capacity Course
– CrossFit Adaptive Training Course
– CrossFit Online Judges Course
– CrossFit Online Scaling Course
– CrossFit Online Anatomy Course
– CrossFit Online Spot The Flaw Course
– Precision Nutrition Level 1 Certified
– StrongFit Seminar
– Reanimatie + AED Certificaat
– HBO Toegepaste Psychologie