Lesrooster

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
07:00WODWODWODWODWOD
07:30
09:00WODWODWODWODWODWODWOD
09:30WOD WODWODWODWOD
10:00WODWODWODWODWODWODWOD
10:30WODWODWODWODWOD
11:00WODWOD
15:30Pre-TeensPre-Teens
16:00WODWODWODWODWOD
16:15Teens
Teens
16:30WODWODWODWODWOD
17:00WODWODWODWODWOD
17:30WODWODWODWODWOD
18:00WODWODWODWODWOD
18:30WODWODWODWOD
19:00WODWODWODWODWOD
19:30WODWODWODWODWOD
20:00WODWODWODWOD
20:30WODWODWODWOD

Bij CrossFit Almere wordt er getraind in groepsverband. De groepen zijn bij ons nooit groter dan twaalf personen. Op deze manier weet je zeker dat jij de aandacht krijgt waar je voor betaalt. Resultaat en plezier staan bij ons voorop tijdens de lessen.

Workout of the Day (WOD)

De reguliere lessen hebben als doel om je algemene fitheid te verbeteren en je klaar te maken voor elke fysieke uitdaging die het leven te bieden heeft. Dat gebeurt door middel van constant gevarieerde workouts met functionele bewegingen, uitgevoerd op een hoge intensiteit. Elke les duurt bij ons een uur en elke dag is de inhoud van de les weer anders waardoor je continu wordt uitgedaagd. Een les bevat mobiliteitsoefeningen, een algemene warming-up, tijd voor het doornemen van de techniek, de workout en een cooling down.

Open Gym

Voor iedereen die naast onze lessen graag nog zelf aan de slag wilt zijn er tijdens onze WOD uren altijd open gym uren. Daarvoor hebben wij een aparte ruimte. Je kunt dan vrij trainen om zwakke punten te verbeteren, om te oefenen met nieuwe skills of zelfstandig een workout te doen. Je bent tijdens deze uren op jezelf aangewezen om te verzinnen wat je gaat doen, maar er zijn wel coaches aanwezig die je kunnen voorzien van tips en tricks. Daarnaast zou je een persoonlijk programma kunnen aanschaffen om meer richting te geven aan je doelen. Meer informatie over Personal Training is hier te vinden.

Senioren

In een klein groepje samen met andere senioren gaat u aan de slag onder begeleiding van onze coaches. Zij nemen u bij de hand en helpen u stap voor stap om uw algemene fitheid te verbeteren. Een veilige omgeving waarin het niet uitmaakt of u 50, 75 of 100 jaar oud bent. Ongeacht uw sportieve achtergrond, wij zorgen ervoor dat iedereen kan deelnemen. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze uren. 

CFA’30

CFA’30 is bijna hetzelfde als een WOD lesuur, alleen duurt deze les maar 30 minuten. Het afgelopen jaar zijn er veel mensen thuis gaan werken. Hierdoor hebben veel mensen de kans om tussen de middag even snel te sporten tijdens hun lunchpauze, vandaar de kortere duur van 30 minuten. Hoe fijn is het namelijk om tussen je werk door even het huis uit te zijn en even je gedachtes op nul te zetten tijdens een workout. Sporten kan je cognitieve functies ook nog eens beïnvloeden. Het is goed voor je concentratie, verbetert je vermogen om te leren en het sterkt je geheugen.

De les bestaat eerst uit een korte algemene warming-up. Daarna worden de bewegingen van de workout doorgenomen. Zodra alles duidelijk is heb je de tijd om het juiste materiaal erbij te pakken. Dan wordt de workout gestart en na de workout ruim je al je spullen weer op en is er evt. nog tijd voor een cooling down.